Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

ОБЩИНА ВРАЦА ПРИЕ ПАРТНЬОРИ
ПО ЕВРОПЕЙСКИ ПРОЕКТ

Кметът инж. Николай Иванов се срещна с гости от Италия, Португалия и Испания, с които Община Враца е партньор по проекта "Активен демократичен диалог за успешнo европейскo обществo". От българска страна присъстваха и представители на Асоциацията за развитие на алтернативен туризъм - Коритен, Мездра, които също участват в проекта. Сред гостите бяха Хавиер Васкес - кмет на община Куртис, Испания и Жоао Пинто - кмет на община Пайао, Португалия. Проектът се реализира с финансовата подкрепа на програма "Младежта в действие" на Европейската комисия, администрирана в България от Национален център за европейски младежки програми и инициативи" и е на стойност 27 692 евро.
Проектът ще стимулира гражданската активност на младите хора в малките населени места, ще се бори с преодоляване на социалната пасивност и ще създава дейности, осмислящи свободното време. Основните задачи, свързани с тази цел са насърчаване диалога между местната власт и младежките организации, развитие на различните форми за участие на младите хора в процеса на вземане на решения на местно, регионално и европейско ниво. Той обединява 32-ма участници от четири общини и четири неправителствени организации на четирите държави. Продължителността му е пет месеца - до края на януари 2014 г. На финала на проекта ще се проведе седмица на активната дейност, чийто домакин отново ще бъде Враца. В седемте дни през декември младите хора от държавите-партньори ще представят своите предложения към местната власт, към централната и към властите в ЕС.
"Този проект е много добър, защото ще активира младите хора и ще ги подготви за гражданския и политически диалог. Ще създаде у тях интерес към политиката. Чрез проекта младежите ще получат повече разбиране за пряката демокрация и приложението й, ще се стимулира тяхната активност. Ще се създаде възможност за едно освежаване на политическата класа, което в нашата страна усещаме като необходимо" - коментира инж. Николай Иванов.

Даниела Хитова
 

 


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM