Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

КМЕТЪТ ВРЪЧИ
ПРОФЕСИОНАЛНИ СВИДЕТЕЛСТВА
НА МЛАДИ ЕКСКУРЗОВОДИ И АНИМАТОРИ

Кметът на Враца инж. Николай Иванов връчи десет свидетелства за професионална квалификация трета степен на младежи от града. Младите екскурзоводи и аниматори в туризма са обучени по проекта "Развитие на устойчив туризъм в Община Враца. Леденика - туризъм без сезони". Обучението им продължи пет месеца в Дома на науката и техниката.

С всички млади професионалисти Общината ще сключи трудови даговори и ще работят в тематичния развлекателен парк "Леденика" от януари 2014 г. "Благодаря ви за ангажираността по време на вашето обучение. Разчитам изключително много на вас за това нашите съграждани и гости, които ще посещават този атракцион, да могат да го разгледат и да се забавляват. Пожелавам ви да работите с желание и с обич към природните забележителности, които всички ние като врачани тачим" - каза при връчването на дипломите кметът. На церемонията присъстваха също зам.-кметът инж. Красимира Георгиева и председателят на управителния съвет на Дома на науката и техниката Евелина Васкова.
Проектът "Развитие на устойчив туризъм в Община Враца. Леденика - туризъм без сезони" е на стойност над 5 милиона лева. Целта е създаването на природна атракция, базирана на пещерата "Леденика" и превръщането й в основа на конкурентноспособен туристически продукт.
Пещера Леденика е една от най-посещаваните пещери в България през цялата година, дълга е 320 м и има 10 зали. В нея могат да се видят прекрасни зали и формирования - "Езерото на желанията", "Проходът на грешниците". Тук се намира и най-атрактивната пещерна зала на Балканите - "Концертната зала", която освен със своята красота пленява и с невероятната си акустика. В нея често врачанската симфониета изнася концерти. Оттук по железни мостове се преминава през Малката и Голямата пропаст, през коридора "Завеските" и се достига до "Бялата зала". Най-високата точка в Леденика се нарича "Седмото небе".

Даниела Хитова


 


 

 


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM