Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

ГОСТИ ОТ ГЕРМАНИЯ

Заместник областният управител на Враца Борислав Банчев се срещна с г-н Волф-Харалд Крюгер, президент на Занаятчийската камара в Германия, и г-н УвеХопе, главен изпълнителен директор на Занаятчийската камара Франкфурт на Одер.На срещата присъстваха и представители на бизнеса от Враца.
Основната цел на инициативата е създаване на трайни транснационални контакти и обмяна на опит между двете страни.
Г-н Банчев приветства гостите и подчерта, че е изключително благодарен за избора на Враца като домакин на срещата. Областна администрация - Враца ще оказва пълно съдействие в реализацията на трайни бизнес отношения.
Г-н Волф-Харалд Крюгер поясни, че в Германия има 130 занаятчийски професии, успехът им се дължи на двойното образование. Това означава, че дадено предприятие обучава чирак като му показва всички тънкости на занаята, след което го наемат на постоянна работа. "Годишно даваме препитание на над 5 000 чирака", каза той.
УвеХопе показа видео материал, за това какви занаяти и в каква обстановка се обучават учениците в Германия. Той сподели, че след три години професионално обучение предприятията наемат вече добре обучените специалисти, с което им се връщат инвестициите, вложени в този процес.


 


 

 


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM