Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

ГЕНЕТАЛЕН ХЕРПЕС

Основната причина за генеталния херпес е вирус. Той се намира в урогенната лигавица и се контролира от нея. Когато имунитета на тази лигавица се занижи, вирусът се развива и причинява херпес. Клинично е по-изразен при мъжа. При жената специфичната анатомия не винаги дава възможност херпеса да бъде клинично диагностициран. При мъжа най-често е локализиран върху лигавицата на главата на пениса. Проявява се с пъпчици на основата на зачервена лигавица. Сърбеж и болка липсват, но се чувства дискомфорт на поразеното място. Пациентът изпитва често вътрешна напрегнатост. Лечението се провежда с локално прилагане на противовирусни препарати -ацикловир. Преди тях мястото се тампонира с антибиотичен спирт. Стопроцентово лечение на херпеса притежава приготвен мехлем, съдържащ цинков окис, талк, глицерин, варова вода и ремантадин. Цинкът и талкът ограничават възпалителния процес. Варовата вода засилва тяхното действие. Глицеринът спомага цитираните субстанции да проникнат в дълбочина на засегнатата лигавица. Ремантадинът спира развитието на херпесния вирус.
Преди употреба мехлемът енергично се разбърква, за да се хомогенизира. Нанася се с чиста ръка върху засегнатия участък. Вътрешно се приемат имуностимулиращи препарати, засилващи тъканния и клетъчен имунитет. Имуностимулиращ медикамент задължително се прилага и от партньорката, независимо, че няма клинични прояви от херпесната инфекция.
Много често херпесът се развива след прекарана бактериална и гъбична инфекция в уро-генеталната област. Затова тези инфекции трябва да бъдат напълно излекувани.
Диагноза генетален херпес може да бъде поставена единствено от дерматолог-венеролог.

Иван УЗУНОВ,
социален клиничен магистър-фармацевт
 


 

 


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM