Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

ПРИКЛЮЧВАТ РЕМОНТИТЕ ПО СЕЛАТА

Пред завършване са строителните и ремонтни дейности, които бяха предвидени за тази година по благоустрояването на селата в община Враца. Това стана ясно на редовната месечна среща на кметовете от малките населени места. В почти всички села е използван над 400-те кубика бетон и трошенокаменна фракция, които общинското ръководство осигури. Циментът за бетона бе дарение от "Холсим" и осигурен по съфинансиране по ОП "Развитие на човешките ресурси". С него са ремонтирани и изцяло направени улици, тротоари, мостове, канали. Ремонтните дейности са извършени с помощта на заетите по Националната програма "От социални помощи към осигуряване на заетост" и ОП "Развитие на човешките ресурси". Кметовете на Власатица и Девене специално благодариха на кмета инж. Николай Иванов за оказаното съдействие при решаването на важни за селата проблеми. Във Власатица е изграден отводнителен канал в горната махала на селото. "Тоя проблем е на 40 години. Водата там течеше буквално през дворовете на хората. Сега направихме канал, поставихме решетки и хората са доволни" - коментира кметът Петър Атанасов. В община Враца безплатно са направени проекти за допълнителни сгради към църквата в с. Девене. "Проектите са за стая за отдих на свещеника, за навес с поставени маси и пейки, където да се събират хората и тоалетна. От митрополията съм взел 6 000 лева и започваме строителството. Без проектите нямаше да стане" - каза кметът на селото Николай Мицов.
Предстоящото зимно почистване на уличната мрежа в селата бе друга обсъждана тема на срещата. Разгледани бяха възможностите за начина на договаряне на снегопочистването. "Най-справедливият метод на плащане, според мен, е на свършена работа, на километър, като разбира се, цената не е под себестойността" - каза кметът на общината инж. Николай Иванов. Кметовете на селата се съгласиха с това предложение и бяха единодушни, че тази година ще са нужни повече средства. Предстои по места да бъдат сключени договори за почистването на вътрешните улици.

Даниела Хитова


 


 

 


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM