Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

ПРАВИТЕЛСТВОТО И КМЕТОВЕТЕ
СЕ СРЕЩНАХА ВЪВ ВРАЦА

Враца бе домакин на двудневно национално съвещание на кметовете на общини, издигнати и подкрепени от БСП. Форумът бе открит от председателя на НС на БСП Сергей Станишев. В първия ден за активен диалог с местните власти участваха министър-председателят Пламен Орешарски, вицепремиерът Даниела Бобева и министърът на икономиката, енергетиката и туризма Драгомир Стойнев. Във втория ден в дискусията се включиха вицепремиерът Зинаида Златанова, финансовият министър Петър Чобанов, министърът на социалната политика Хасан Адемов, министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева и министърът на инвестиционното проектиране арх. Иван Данов. Над 150 бяха кметовете от цялата страна, които пристигнаха за съвещанието.

Кметът на Враца инж. Николай Иванов, който бе домакин на форума, проведе лични срещи с премиера Пламен Орешарски, вицепремиерите Даниела Бобева и Зинаида Златанова, и министрите Петър Чобанов, Драгомир Стойнев и Хасан Адемов. Обсъдени бяха основните проблеми на общината и бе потърсено съдействие за тяхното решаване.
На националното съвещанието бе представена програмата на правителството за взаимодействие с местните власти, като основният акцент в нея бе възстановяването на диалога между правителството и общините. Разгледани бяха също финансовата рамка на бюджет 2014, икономическото и стопансткото развитие на общините, социалните мерки и инициативи за намаляването на безработицата, проблемите и възможностите на европейските проекти, и законодателните инициативи на правителството, свързани с местната власт и самоуправлението.
Вицепремиерът Зинаида Златанова съобщи, че е направено предложение и ще се отстоява да се приемат от Европейската комисия интегрирани регионални инициативи за развитието на Северозападна България. Планът за съживяването на региона ще бъде финансиран с евросредства от всички инструменти. Целта е икономически и инфраструктурно областите от Северозапада да догонят средното ниво за страната.
"Това бе една изключително полезна среща, със сериозни и тежки дискусии. Обсъдени бяха проблеми, които години наред нямаше пред кого да бъдат поставени. Сега всички проблеми са чути и съм сигурен, че за общините предстоят по-добри дни. Радвам се, че Враца бе домакин на националното съвещание" -каза кметът инж. Николай Иванов.


 

 


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM