Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

ДЕН НА ДИАЛОГА ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ ВЪВ ВРАЦА

Ден на диалога между законодателната и местната власт ще се проведе на 30 септември във Враца. Инициативата е на Националното сдружение на общините в Република България и се провежда за 14-та поредна година във всички общини, които са областни центрове. Тази годината темата на дискусиите е "За конкретни и реални промени в условията за развитие на общините". Два са специфичните акцента - краткосрочните мерки, необходими за подобряване на нормативната среда за местното самоуправление и уроците от изпълнението на общинските европроекти през текущия програмен период. В Деня на диалога във Враца са поканени да вземат участие кметовете на общини от врачанска област, председателите на общински съвети, депутатите от региона и областният управител с неговите заместници. Началото на дискусията е в 11 ч. в заседателната зала на Общината.
Основният и най-важен резултат от ежегодното провеждане на Деня на диалога е откритата и честна дискусия, която позволява по-добро разбиране на позициите на двете страни. Депутатите получават ясна представа за общинските проблеми и очаквания, а общините - за националните приоритети и предстоящите задачи на парламента. Резултатите от дискусиите се обобщават и приемат от Управителния съвет на НСОРБ и са в основата на програмата на сдружението за следващата година.


 

 


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM