Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

ФОТОИЗЛОЖБА ЗА РАЗКОПКИТЕ
В МЕСТНОСТТА "ГРАДИЩЕ"

Фотоизложба, посветена на културния туризъм, бе открита в Регионалния исторически музей във Враца. Поводът е Световният ден на туризма, който се отбелязва на 27 септември. Събраните над 70 снимки разказват за новите находки, открити в местността "Градище" при археологическите разкопки през тази година и за инициативите от Програмата за патриотично възпитание на Община Враца. Кадрите са запечатили проучването на пространството пред входа на ранно-византийската базилика от 5 - 6 век и новооткритото помещение до северната стена на храма. На фотосите могат да се видят също възстановката на боя с мечове и стрелбата с лъкове в местността "Градище", практичното занимание по каменоделство и строеж на крепости, и римската трапеза, организирани като част от патриотичната програма. Направена бе и презентация, подготвена от ученици от СОУ "Никола Войводов.
На откриването на изложбата присъстваха заместник-кметът на Община Враца Красимир Богданов, археолозите Нарцис Торбов и Александра Петрова, които правят проучванията в местността "Градище".
 

 


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM