Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

ПРИРОДОЗАЩИТНИЯ ЦЕНТЪР "НАТУРА" -
ОБНОВЕН, ОСВЕЖЕН И ОСВЕТЕН

На 17 септември 2013 г., в присъствието на представители на местната власт, бизнеса и граждани беше открит обновения Природозащитен център "Натура" в гр. Враца. С освежена фасада, ново осветление и изложбени експозиции сградата отвори врати за своите посетители.

Отриването на центъра беше съчетано с представяне на изложбата "Атон в рисунки и фотографии". Изложбата е част от проект "Светите земи и българската култура" и има за цел изследването и представянето на културно-историческото наследство на страната ни. Тя разкрива житейски ситуации на монасите в Света гора. Непоказваните досега рисунки на Андрей Янев и портретно-репортажните фотографии на проф. Мирослав Дачев са резултат от престоя им във всички светогорски манастири и на голяма част от скитовете и килиите в монашеската република в периода 2004 - 2013 г.
Гражданите и гостите на гр. Враца могат да посетят ПЦ "Натура" и да разгледат изложбата до 20 октомври 2013 г.

***
Андрей Янев е художник, чието име свързваме с множество изложби живопис в България и чужбина, с редица творчески национални и международни проекти, с престижни награди в областта на изкуството. През последните 10 години е сред най-дейните участници в проектите, свързани със Света Гора. Той превърна Атон в една от основните теми на своето творчество, чрез която е разпознаваем както в България, така и в различни европейски столици. Учредител и член на УС на Центъра за културни и семиотични изследвания.

Мирослав Дачев е професор по семиотика на изкуството в НАТФИЗ "Кр. Сарафов" и учредител и председател на Център за културни и семиотични изследвания. Автор и ръководител на проектите "Атон в българската култура и словесност" (2004-2006), "Света Гора и българската култура" (2007-2012) и "Светите земи и българската култура" (от 2012), които представя в поредица от авторски изложби фотография, текстове в периодичния печат и множество мултимедийни презентации и публични лекции у нас и в чужбина.
 

 


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM