Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

ПЪРВИ УЧЕБЕН ДЕН

. Кметът откри новата учебна година в две училища

      
      
      
      

НУ "Св. Софроний Врачански"


На тържественото откриване на новата учебна година в две училища във Враца днес специален гост бе кметът на общината инж. Николай Иванов. "Първият учебен ден отново ни поднася празничното си настроение - един пъстър букет от спомени за отминалото лято, вълнения от срещата с новото, което предстои и надеждите за успешна учебна година! Най-нетърпеливи са нашите първокласници - всичко за тях е ново, непознато! Затова искам към тях да се обърна с най-добри чувства, с хубави и топли пожелания: Нека страховете бързо си отминат и да откриете в родното училище най-доброто място за вашите мечти, за знания и отдих! Добре дошли в училище, мили деца!" - с тези думи кметът приветства първолаците в НУ "Св. Софроний Врачански". В словото си той пожела успех на всички ученици и на преподавателите, без чийто труд и всеотдайност успехите са невъзможни. Тази година в училището влизат 96 първокласници, а възпитаниците му са общо 405. Всички те заедно ще подготвят предстоящата 105-годишнина на училището, която се отбелязва през тази година. За здравето и преуспяването на учениците и техните преподаватели траянополският епископ Киприян отслужи водосвет и молебен. След края на тържеството учениците влязоха в училището под арка от цветя. Всеки от първокласниците получи лично от кмета подарък - книжката "Здравей, училище!", която съдържа любими детски стихове от българските класици Иван Вазов, Петко Славейков, Младен Исаев, Елисавета Багряна, Веса Паспалеева, Калина Малина, Стоян Михайловски и други. Всичките 583-ма първокласници днес ще получат книжката-подарък от кмета.
С признателност и родолюбие ученици и преподаватели в СОУ "Васил Кънчов" са събрали музейна експозиция, която отвори врати в първия учебен ден. В нея са подредени предмети, вещи, книги и фотографии, свързани с живота и делото на Васил Кънчов и с историята на училището, носещо неговото име. Сред уникалните експонати са макет на къщата на видния врачанин, ученическа униформа от миналото, указът, с който бившият държавен глава Тодор Живков присъжда орден "Кирил и Методий" на училището. В знак на почит церемонията по откриването на новата учебна година се състоя пред паметника на Васил Кънчов, който бе издигнат неотдавна по инициатива на учениците и педагозите от училището. "Успех на всички ученици от СОУ "Васил Кънчов", достойни за името на своя патрон - един голям наш съгражданин, горд българин и родолюбец! И нека все по-често срещаме бъдещи успешни мениджъри и специалисти с диплом от това училище! Община Враца, каквито и трудности да се явяват, ще бъде гарантът за поддържане и обогатяване на учебната база, ще търсим обществена подкрепа за успешна образователната дейност, за по-добри стандарти. Желая на всички здраве, щастие и много радостни мигове!" - каза в тържественото си слово кметът инж. Николай Иванов. Директорът на СОУ "Васил Кънчов" Димитър Марков връчи на кмета почетен плакет за особените му заслуги и личен принос за реализирането на "епохалното дело врачани да имат паметник на един от най-великите наши съграждани".

Даниела Хитова


      

ПМГ "Акад. Иван Ценов"


      
      
      

СОУ "Христо Ботев"


***
Областният управител на Враца инж. Венцислав Василев се включи в тържествената програма по случай първия учебен ден в основно училище с професионални паралелки "Св. Св. Кирил и Методий" в село Краводер.

На церемонията присъстваха още инж. Петя Аврамова, Петър Данчев, кмет на Община Криводол, Дияна Милетиева, заместник - кмет на Община Криводол, Петър Комитски, общински съветник, Пламенка Ангелова, старши експерт "Начално образование при Регионален Инспекторат на Образованието Враца и кметът на село Краводер Илия Перчинков.

Поздравителни адреси от губернатора получиха и директорите на ПМГ "Академик Иван Ценов" и СОУ "Христо Ботев", връчени от заместник областния управител Иван Даков и главния секретар инж. Слави Димитров.

 

 


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM