Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

ДОСТИГНАХА ЛИ ДО ВАС
ЕВРОПЕЙСКИ СРЕДСТВА?

Това е въпросът, който през следващата седмица екипът на ОИЦ-Враца ще задава на жителите на областта. Инициативата е част от кампанията "Първите седем години на България в Европейския съюз" и се провежда в цялата страна от мрежата от 28 информационни центрове за популяризиране на Кохезионната политика на ЕС в България, под егидата на заместник министър-председателя и министър на правосъдието Зинаида Златанова.

Целта на кампанията е да отчете степента на запознатост на гражданите с приноса на Европейския съюз в страната. Допитването цели да установи степента на осведомеността на гражданите за реализирани проекти с европейски средства. По време на събитията екипът на центъра ще популяризира различни значими проекти, които са приключили или се изпълняват в момента в региона.

По време на инициативата ОИЦ-Враца ще проведе 4 събития:
На 16 и 19 септември от 10:00 ч. на ул. "Търговска" (до сградата на центъра) ще бъде разположен щанд, на който всеки желаещ може да даде своята оценка за реализираните проекти.
Допитването ще се проведе и в две училища в града - ПМГ "Акад. Иван Ценов" (17.09.2013г.) и СОУ "Васил Кънчов" (18.09.2013г.). "С тези срещи искаме да разберем мнението на учениците за европейското финансиране, както и да ги запознаем с проектите, които са реализирани в техните училища" - каза Елка Стойчовска, експерт в центъра. "Никой не се замисля колко неща около нас са реализирани или се реализират по проекти. Във Враца в момента се изпълняват няколко големи инфраструктурни проекти, от които всички ще се възползваме. Голяма част от училищата в града са обновени по ОП "Регионално развитие". Примерите са много и именно това целим да постигнем с тази инициатива - да популяризираме всички дейности, които са с положителен ефект за живущите в града и са финансирани с европейски средства" - допълни експерта.


 


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM