Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

УЧИЛИЩАТА И ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ
ОЧАКВАТ ДЕЦАТА ЗА ПЪРВИЯ УЧЕБЕН ДЕН

Всички детски и учебни заведения на територията на община Враца са готови за новата учебна година. Материалната база във всички образователни заведения е добра, подсигурени са нормални условия за протичане на учебния процес. Приключи частичният ремонт, изпълнен от бюджетите на детските градини, в ЦДГ "Дъга", ОДЗ "Знаме на мира", ОДЗ "Зора", ОДЗ "Радост", ОДЗ "Люляк", ОДЗ "Славейче", във филиала на ОДЗ "Детска Вселена" в с. Голямо Пещене и във филиала на ОДЗ "Детски свят" в с. Згориград. С финансиране от фонд "Козлодуй", спечелено от Община Враца, бе извършен цялостен ремонт на ОДЗ "Брезичка", който включва саниране и топлоизолация на сградата и подмяна на абонатната станция.
Продължават ремонтите, финансирани от капиталовата програма на Община Враца - в ЦДГ "Вълшебница", ЦДГ "Слънце" и ОДЗ "Звездица".
До 16 септември ще приключат всички ремонтни дейности и учебната година ще започне нормално. Извършена е проверка на техническото състояние на училищните автобуси, финансово обезпечен е и предстоящият отоплителен сезон.
След началото на учебната година ще стартира проектът "Силата на приятелството" по ОП "Развитие на човешките ресурси". Водеща организация е Община Враца с партньори ЦДГ "Дъга" и ЦДГ "Щастливо детство". Предстои подписването на договор с ЦДГ "Слънце" и стартиране на два проекта, финансирани от Центъра за образователна интеграция на деца и ученици от етническите малцинства към МОН. По проектите са предвидени и ремонтни дейности.
Приключи частичният ремонт и в училищата, като финансирането бе от делегираните им бюджети. Обновена бе базата на ОУ "Св. Кл. Охридски" в с. Тишевица, ПМГ "Акад. Иван Ценов", СОУ "Никола Войводов", СУ "Св. Климент Охридски", ОУ "Христо Ботев" в с. Баница, НУ "Иван Вазов", СОУ "Отец Паисий", СОУ "Христо Ботев", ЕГ "Йоан Екзарх" и НУ "Св. Софроний Врачански". Продължават ремонтите в ОУ "Хр. Ботев" в с. Паволче и ОУ "Васил Левски".
"През новата учебна година в община Враца ще се възпитават и обучават 2696 деца в 111 групи в 17 детски градини и 7937 ученици в 20 училища. Първокласниците са 583, с 24 по-малко от предходната година. Наблюдава се лек спад в общия брой на децата и учениците в сравнения с миналата учебна година - в детските градини със 118, в училищата със 139. Посочения брой деца и ученици не е окончателен, тъй като до 13 септември е срокът за записване на нови ученици" - каза зам.-кметът Красимир Богданов.
Всички детски и учебни заведения са подсигурени със задължителна учебна документация, доставени са заявените от директорите безплатни учебници и учебни помагала за подготвителните групи и учениците от 1 до 7 клас.
 


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM