Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

ДЕСНИТЕ МИТАРСТВА И ПРОТЕСТЪТ

Как се съвместяват "дясната ценностна система" на извънмерна алчност, корупция, порнография, престъпност и скрита ненавист към бедните - с призивите на Левски за Свята и чиста република и с гневните укори на Ботев срещу чорбаджиите? Исус не беше ли изгонил търговците от храма?
Що значи "десен интелектуалец?
Що за животно е това, което не е съпричастно с мъките на обикновените хора, с темите за социална справедливост, солидарност и хуманизъм? Кой голям поет, обичан от народа си, е бил десен, защитник на интересите на шепа дерибеи, които държат парите на цял народ? Кой народен трибун е бил чорбаджия?
Защо викате Левски на помощ вие, които делите народа си на десни и леви и изобщо не ви интересува как живеят бедните хора в България? Защо пресъздавате на живо картината на дьо Лакроа "Свободата води народа", а ви е срам да произнесете трите думи от знамето на френската буржоазна революция "Свобода, Равенство, Братство"? Викате само "свобода", а къде оставихте "равенството" и "братството"? Много "комунистически" ви звучат, нали? Не е удобно някак си...ще вземат да се разсърдят тези, на които се кланяте и благодарите по чуждите посолства, ще вземат да ви обвинят в левичарство...а то днес е анатема за "честните, красивите, интелигентните".

Вие викате само против част от мафията. Онова, което избожда очите ви вие не виждате. То се нарича КАПИТАЛИЗЪМ и се поддържа от онези, които обсебиха протеста ви, шепнейки в ушите ви благородни думи за красивото дясно пространство и грозни думи за мръсните комунисти, които искат да върнат колелото на историята. Но на мен сега ми се струва, че преди 23 години сме живяли в бъдещето, а сега живеем в миналото, въпреки умните телефони, банковите карти и лъскавите сгради. Преди имаше държава, а сега има кокошкарник в който се боричкат дребнави и алчни хора, съскайки злобо и разделяйки народа си на "боклуци" и "красиви, умни и интелигентни".

Срам ме е, че бай-Ганьо отново възкръсна.


Д-р Димитър НИНОВ, САЩ
Книги NEWS 


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM