Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

ЗАПОЧВА СТРОИТЕЛСТВОТО
ПО ВОДНИЯ ЦИКЪЛ НА ВРАЦА

Кметът на Враца инж. Николай Иванов и Иван Мирински - управляващ ДЗЗД "ВМВ" подписаха договор за "Инжинеринг за реконструкция на пречиствателната станция за отпадъчни води". Договорът е в рамките на Интегрирания проект за воден цикъл на град Враца, финансиран от Кохезионния фонд на ЕС и от държавния бюджет на България чрез ОП "Околна среда 2007 - 2013". "Днес е изключително важен ден за развитието на нашата община. Ден, в който подписваме първия договор от най-важната част от фазата за изпълнение на интегрирания проект за воден цикъл на Враца. Огромните усилия на Министерството на околната среда и водите, на Управляващия орган и Междинното звено на Оперативната програма "Околна среда", на звеното за изпълнение на проекта към нашата община, на целия екип на общинска администрация дадоха своя резултат и от днес започва изпълнението на съществената част от проекта. Смятам, че всички колебания и условности, всички съмнения и притеснения, са зад гърба ни. Предстои ни много работа. Изключително тежка е фазата на конкретното изпълнение и управление на всеки проект, финансиран с европейски средства, но аз съм убеден, че с подкрепата на министерството на околната среда и с усилията на всички участващи в проекта, той ще бъде изпълнен качествено и в срок. Благодаря на всички. Да си пожелаем успех и "На добър час"!" - каза при подписването на договора кметът инж. Николай Иванов.

На подписването на договора присъстваха също Малина Крумова - ръководител на Управляващия орган на Оперативна програма "Околна среда", инж. Петя Аврамова, председател на Общински съвет - Враца, заместник кметовете на града инж. Красимира Георгиева и Ангел Вълчев, Бойко Ничев - зам.-директор на "В и К" ООД, Марияна Рашева - директор на звеното за изпълнение на проекта в Община Враца, инженерът на проекта Жоао Перейра - "Консулгал - БГ - партнърс", Борислав Тафраджийски - управител на сдружение "Проджект-консултинг - Враца", което отговаря за техническата помощ и представители на ДЗЗД "ВМВ". "За мен е чест да присъствам днес на подписването на първия строителен договор по проекта и се надявам в най-скоро време да се подпишат и другите договори, които са в изпълнение на дейностите по проекта. Това е един важен за нас проект - важен за Оперативната програма и изключително важен за града. Пожелавам "На добър час" за изпълнението на пречиствателната станция. Ще продължите да имате нашата подкрепа - на Управляващия орган и на Междинното звено, защото това е изключително важен проект за цялата държава" - с тези думи се обърна към домакините и гостите Малина Крумова.
Консорциумът, който ще изпълнява договора, бе избран след проведена открита процедура за възлагане на обществена поръчка. Състои се от три фирми - "Водстрой 98"АД, "Велдер Инжинеринг" ООД и "Масс Арътма Системлери Иншаат Санаи ве Тиджарет" /Турция/. Стойността на договора е 15 777 158,85 лева без ДДС. Срокът за изпълнение е до 36 месеца.


 

 
 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 


 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM