Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

"ЛЯТО В БИБЛИОТЕКАТА"

За пета година Регионална библиотека "Христо Ботев" подготви програма "Лято в библиотеката" за работа с малките си читатели през летните месеци. Цел на инициативите ни е да стимулира интереса на децата към книгата, като я популяризира по нестандартен начин, да предоставим възможност за изява на младите хора и ги ангажираме с творчески дейности: - Участниците работят в екип, в който споделят и усъвършенстват идеите си; - Читателите ни са приобщени към ценностите и традициите ни; - Доброволците - ученици от горните класове на различни училища - избират библиотеката за осъществяване на идеите си и като място за интересни преживявания.
В разнообразните дейности на библиотеката се включиха 2000 деца и младежи от Враца.
Инициативите:
o Лятна читалня в Етнографско-възрожденски комплекс "Св. С. Врачански", като тази година инициативата премина под надслов "Приказки от Европа" - децата слушаха приказки, запознаха се с историята, бита и интересни факти за страните от Европейския съюз. Благодарение на Областен информационен център Враца, Европейски информационен център Европа Директно Враца и представителството на Европейската комисия в България участваха в забавна познавателна игра на специална Магнитна карта на Европа.
o Артистични работилници - с голям интерес малчуганите изработваха цветя, вази от пластмаса, моливници, картички, постери, книгоразделители, слънце и различни рисунки.
o "Велики пътешественици" - четения посветени на живота и делото на най-известните пътешественици и откриватели.
o Вечерни четения - Отново в двора на Етнографско-възрожденски комплекс Св. С. Врачански, бяха представени книгите "Сто парчета история" на Драго Симеонов, "Непознатата светлина" на Екатерина Петрова, "Недосегаем" на Кристиян Малинов.
 


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM