Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

ВРАЧАНИ ПОЧТОХА ПАМЕТТА
НА ТОДОР АЛЕКСАНДРОВ

02.09.2013г.
Ръководство на ВМРО Враца се включи в отбелязването на 89-та годишнина от гибелта на Тодор Александров. Областният председател Красимир Богданов, регионалният организатор за Северозападна България Станислав Стаменов, председателят на градската организация във Враца Марин Цветков и зам.-председателят на младежката организация Момчил Янков участваха в панахидата посветена на войводата в църквата "Успение Богородично" в Щипският квартал Ново село. На 31 август там се събраха много българи от двете страни на границата. Поредна провокация към хората с българско самосъзнание беше отказът на Македонската православна църква да отслужи панахидата в памет на големия революционер.
На паметната плоча, намираща се на мястото на родната къща на Александров бяха поднесени венци и цветя, а общинският съветник от ВМРО-Народна партия Зоран Костовски произнесе реч за делото на героя.

Врачани, заедно с патриоти от Щип, водени от Петър Колев се поклониха и пред костите на погребаните бойци в българското военно гробище край гр. Струмица.
На 1 септември членове и симпатизанти на ВМРО, родолюбци от България, Македония и Западните покрайнини се поклониха пред гроба на Тодор Александров край с. Сугарево, Мелнишко.

С панахида, минута мълчание и пистолетен залп, присъстващите сведоха глави пред "некоронованият крал на македонските българи". В словото си, председателят на ВМРО Красимир Каракачанов припомни думите на Тодор Александров "аз съм оръдие само на идеята за освобождението на Македония и обединението на българския народ". 40 новоприети членове положиха клетва за вярност пред идеалите на Организацията.


 


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM