Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

"БОТЕВ" СЕ ЖАЛИ ОТ СЪДИЙСТВО

Ръководството на "Ботев"-Враца сезира Спортно-техническата, Дисциплинарната и Съдийската комисии към БФС за скандалното съдийство на Ангел Ангелов и неговите помощници на мача с "Пирин"-Разлог. Двубоят завърши при резултат 2:1 в полза на домакините, като това бе първа загуба за врачани от началото на шампионата. "Вече минаха три дни от мача и колкото повече времето минава, толкова повече убедеността ни става все по-голяма, че това, което се получи е много далеч от професионалния футбол и е недопустимо. Ние сме подготвили необходимите документи, придружени с видеоматериал. Не е моя работа да коментирам съдиите и да давам оценки, но моя работа е да защитавам отбора , когато се случват ненормални неща", коментира спортният директор на "Ботев" Валентин Станчев. Той е убеден, че за спорните ситуации в мача не може да става дума за грешка. "Не може един човек да сгреши 19 пъти в полза само на едната страна. Ако е грешка щеше да се греши в полза и на едните и на другите, но такова нещо нямаше. Имаше тенденция, но от какво е продиктувана не искам и не мога да коментирам", допълни Станчев.
Скандалните решения на съдийската тройка започват още от първите минути на двубоя, като попаденията на домакините са след абсолютни нарушения в ущърб на "Ботев". "При първия гол имаше човек в засада. Топката попада във втори футболист, който стреля. Нашият вратар избива топката след което Борис Кондев я спря с ръка и вкара гол. Вместо да покаже жълт картон, съдията зачете попадението. При втория "гол" се вижда, че топката не е стигнала голлинията.
Станчев коментира и ситуацията, при която бяха изгонени двамата треньори. "Още от първата минута треньорът на домакините започна да обижда нашия отбор и наставника Ясен Петров. Постоянно от щаба на домакините тичаха след страничния съдия. При една безобидна ситуация, при която главният съдия дава тъч за нас, а страничният нарушение, Петров попита - за какво е нарушението без наш футболист да е докоснал противников играч. Последваха грозни обиди от страна на треньора на "Пирин" Иван Стойчев, който удари шамар на Ясен Петров. Настана меле и добре, че не стана по-голяма беля. Не съм адвокат на Петров, но това е един от най-възпитаните и интелигентни хора в българския футбол, който никога не е наказван за каквото и да е и като футболист и като треньор"
"Помолих съдийския наблюдател да впиша в протокола, че следва жалба, какъвто е установения ред, но ми бе отказано. Повика охраната и ме изгониха от съдийската стая. Каза ми, че трябва да изчакам час и половина, за да напиша в протокола, че ще има жалба. Излязох навън и се обадих на председателя на съдийската комисия и едва след това ми беше разрешено да попълня протокола. Съдийския наблюдател ме заплаши, че ако подам жалба, върху "Ботев" щял да се излее съдийският гняв през следващите срещи до края на шампионата в "Б" група. Аз не вярвам, че може да се случи нещо повече от това. За всички хора е ясно, че сме във втора дивизия именно заради съдиите, които миналото първенство ни ощетявах а нееднократно. Вярвам, че след като сезирахме всички комисии във футболния съюз ще бъдат взети необходимите мерки, а виновните ще си понесат наказанието", каза Валентин Станчев.

 


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM