Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

РОМИ "ТЕРОРИЗИРАТ" ГРАЖДАНИ И БОЛНИ

. На вниманието на
Кмета на Община Враца
Областният управител на Област Враца
Районното управление на МВР
Министъра на здравеопазването

В ден четвъртък, 15 август, от 11 часа до 6 ч. на следващия ден - 16 август, ромски "веселяци", настанени в неподготвените за живеене сгради около бившето ХЕИ, не дадоха мира на околните. Тези "жилища" са нехигиенични, условията за живот - ненормални. А близостта до трите болнични заведения (почти "залепени" за Тубдиспансера), прави още по-абсурдно това "съжителство".
Музика "до дупка", целия квартал кънти, а намиращите се на 30 метра пациенти на Тубдиспансера бог знае какво са изживели. Гражданите, живеещи на ул. "Спортна" и "Леонова", на "Втори юни" и целият квартал, пациентите, обслужващият персонал и лекарите на Първа частна болница (отстояща на стотина метра) и на МБАЛ "Христо Ботев" са тероризирани не за първи път. Тук не се спазват нито хигиенни правила, нито Наредбата на общината.
В събота, 17 август, "господата" надуха мощната техника, циганска и индийска музика "се носеше" на ударни вълни към полунощ, но най-силна бе от 4 часа до 8 часа сутринта в неделя, 18 август.
Преди няколко броя писахме за "ромите, настанени в разнебитените помещения до бившето ХЕИ (тук отдавна се обсъжда, че преди няколко години тогавашният председател на Общинския съвет, а по-късно депутат Николай Коцев, разпоредил на общинарите да "приемат" тази група, която не е от нашия край, за да гласува за политическата им сила.) Малките ромчета, които пращаха в магазина при "Химиците" за хляб, отговаряха на запитванията на възрастните, че не харесват града, "да минат пустите избори и да си вървим у нас". (По-късно те, а и родителите им, май харесаха града - и заради парка на стадиона с играчките, и заради кофите за боклук на Химиците, и заради свободата - да горят кабели в парка, и заради близостта на пункта за старо желязо! …) Изборите минаха отдавна, общинарите са други, но приетите заради някогашните избори си седят току до Тубдиспансера, простират непраните си дрехи на оградата на лечебното заведение, вечер до 11-12 часа пускат в усилвателните уредби музика, горят не само гуми и кабели, горят и самите помещения, в които живеят - може би за да "лекуват" и без това тежките белодробни заболявания. В пределите на парка на стадиона могат да се видят десетките места, където са горени гуми и кабели, дървета с обгорени дънери…
И ни община, ни МВР си помръдват пръста да въведат определения и със закон ред."
Преди време представители на тази група новозаселници се бяха заканвали , че ще ликвидират цветна градинка пред един от блоковете, защото живущите им правели бележка, че минават през засаденото, че късат цветя. В събота, 13 юли, сутринта хората от блока били изумени от вандализма на извършителите - част от цветята изпокършени и разхвърляни из градинската площ, повечето изскубани с корените и "показно" разхвърляни по входната пътека и до пейките пред блока.
На кого да се оплачат живеещите тук граждани! Те настояват да се спазват конституционните им права. Да се спазват Наредбите и законите и органите, които отговорят (защото им плащат със своите данъци), да си вършат работата.
Министърът на здравеопазването трябва да защити правата на лекуващите се в трите болнични заведения.
Не, не става дума, че нарушителите са роми, и българи да са, турци, арменци - трябва да спазват законите и наредбите, правилата на "общежитието". Стана ясно и видно, как постъпват "старите демокрации". Първият неприятен урок ни даде Париж. А съвсем наскоро урок и полицията на Обединеното кралство.
Ние не казваме че това е най-добрия начин.
Безработни и в повечето случаи неуки, ромите понякога преглъщат бедния си залък, понякога се радват на "богатия улов", но общо не живеят добре. И ще перифразираме думите на поета: И те са деца на майката земя… Да, но като граждани трябва да спазват, длъжни са да спазват всички норми и правила. Ако искат да са в това "общежитие".

 


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM