Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

МЛАДЕЖИ ИЗРАСНАЛИ ОТ ДОМОВЕТЕ ОРГАНИЗИРАТ ЛАГЕР
ЗА ДЕЦАТА ОТ ДОМОВЕТЕ

Лагер-школа "Приятели 2013", се организира за трета поредна година за деца, лишени от родителски грижи, от дом "Асен Златаров", гр.Враца и Социален професионален учебен център "Княз Борис I -ви", гр.София. Проектът се реализира от доброволци от Сдружение "Надежда за нас - 2008" , които са бивши възпитаници на Дом за деца лишени от родителска грижа "Асен Златаров", гр.Враца.
В рамките на два последователни лагера през август и септември (27-31.08 и 03-07.09) около 85 деца на възраст между 7 и 18 години ще имат възможност да придобият основни знания за социалното предприемачество. Ще има организирани посещения във фирмите - партньори, които ще запознаят децата с начините и каналите за търсене на работа. Ще се проведът и компютърни занимания с акценти към Лего Роботите, уъркшопи по забавна математика, театрални пиеси и скечове, Арт workshop, спортна оздравителна програма. Предвидени са обучения от младежите-доброволци на БЧК по първа лекарска помощ, трафик на хора и поведение при бедствия, аварии и земетресение.
Програмата е изготвена от младежкия екип на Сдружение "Надежда за нас-2008", софтуерната компания VMware и Български младежки червен кръст. Проектът се изпълнява изцяло на доброволни начела, което е уникално само по себе си. Професионалната доброволческа дейност ще допринеса за развитието на децата и младежите от домовете.
Проектът "Лагер школа Приятели - 2013" се финансира от Фонд "Социална закрила" към МТСП, който е в рамките на три месеца от юли до края на септември.
Проектът е стартиран през 2011 година от доброволческа инициативна група от служителите на VMware, които съвместно със Сдружение "Надежда за нас-2008" организират лагер за 16 младежи на възраст между 12 и 16 години, изцяло финансиран с дарения от служителите на компанията. Година по-късно, благодарение на финансовата подкрепа на VMware и привличането на повече доброволци към каузата, тази инициатива вече включва всички деца от дома във Враца.
"Надежда за нас-2008" е единствената гражданска организация в България, създадена от младежи от дом за деца, лишени от родителски грижи и от техните по-възрастни съмишленици. Екипът й е обединен от идеята да разработва и реализира проекти и програми за деца в неравностойно социално положение за постигане на тяхното социално, психо-емоционално, културно, здравно и професионално развитие.

Гаврил Стефанов,
Управител на сдружение "Надежда за нас"


 


 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 

 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM