Български език  English  Русский  Deutsch  Francais  Espanol  Nederlands   Italiano  Portugues  Greek   Romanski  Polski  Hrvatski  Cesky  Chinese  Japanese

 

УЧИЛИЩАТА СА ГОТОВИ
ЗА НОВАТА УЧЕБНА ГОДИНА

Във всички училища на община Враца има готовност за започването на учебната година. "Навсякъде са извършени частични ремонти, в рамките на делегираните бюджети, с които училищата разполагат. Изключение прави СОУ "Никола Войводов", където ремонтът планирано ще продължи до края на септември. Това, което се прави там е външно саниране на фасадата и работата няма да пречи на нормалния учебен процес" - коментира днес зам.-кметът Красимир Богданов. Санитарането на сградата стана възможно след спечелен проект на Община Враца по "Красива България". В същото училище със собствени средства са направили и вътрешно обновяване. В момента се отстраняват предписанията за вентилациите на физкултурните салони и се извършват ремонти на пътните настилки при входовете на училищата, където е необходимо. Приключили са вече и ремонтите в детските градини и там всичко вече е готово за старта на новата учебна година.
"Имаме готовност за целодневната организация на обучение във всички училища, които я предлагат. Така че можем да кажем, че готовността за новата учебна година е на ниво" - каза зам.-кметът Богданов. Сериозен обаче е проблемът с намаляващия брой ученици. През следващата година се очакват проблеми с приема на ученици след 8 клас. По предложение на Община Враца вече е сформирана работна група, която да подготви стратегия за развитието на образованието през следващите години.

 

 
 


 


Реклама

ИНТЕРВЮ
СЕВЕР

 

 


 НОВИ КНИГИ
"КОНТАКТ-92"


ХОРОСКОП
АРХИВ

ГАЛЕРИЯ

ВИДЕО
Очакваме вашето мнение!
ПИСМА ДО
"ЗОВ ЗА ИСТИНА"
РЕКЛАМА
КОНТАКТ С НАС 
Creative Commons License
ТЕМИ

Марин
БОТУНСКИ

Марин Ботунски "В СТРАНАТА НА ШЕКСПИР"

"В СТРАНАТА
НА ШЕКСПИР"


"ВИЖ ПАРИЖ
И ... ЖИВЕЙ!"


 


ОСЕМ ГОДИНИ
ZOVZAISTINA.COM