Борисов си направи рекламна фотосесия на форума на Тръмп в Ню Йорк 

Борисов си направи рекламна фотосесия на форума на Тръмп в Ню Йорк 

Свят 0 Comment 50

 

Голямата дунанма „Борисов участва в Срещата на високо равнище „Глобален призив за действие за справяне с проблема с наркотиците“, организирана по инициатива на президента на САЩ Доналд Тръмп“, на която „България е съдомакин на събитието“, се превърна в унизително драпане на Бойко Борисов да … се снима с Доналд Тръмп, пише Афера. бг.

Сайтът илюстрира със снимки поведението на българския министър-председател по време на форума.

В началото Борисов слуша краткото слово на Тръмп, въоръжен със слушалки на ушите като диджей…

 

След това Борисов, придружен от преводачката си, хуква към Тръмп да се здрависа, за да му бъде направена прословутата снимка, с която да се похвали у нас.

 

 

 

 

 

След като Борисов се здрависва с Тръмп, американският президент се обръща към постоянния представител на САЩ в ООН Ники Хейли, за да си продължи разговора, без да му отдели никакво внимание.

 

Веднага след като се здрависа, Борисов се надвеси над телефона на сътрудничката си да види какво е снимала и дали го е увековечила с Тръмп.

Преди началото на срещата Борисов публикува серия от снимки във фейсбук профила си, на които се прегръща с различни държавни ръководители и по-малко познати политици.

 

Борисов прегръща президента на Южна Корея Мун Дже-ин.

 

Със саудитския принц.

 

 

 

Премиерът Борисов често е подиграван заради незнанието на езици и жестомимичното му общуване по време на международни форуми. Очевидно фотосесията от Ню Йорк има за цел да докаже, че българският министър-председател е посрещан приятелски от големите на света, въпреки езиковата му безпомощност.

 

 

Министър-председателят е в Ню Йорк начело на българската делегация на 73-тото Общо събрание на ООН, като освен това ще вземе участие и в няколко срещи.

По-късно премиерът ще участва в среща на върха за мира, носеща името на Нелсън Мандела. Вечерта той ще присъства на традиционната вечеря, организирана от президента на САЩ и съпругата му.

 

 

 

 

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

Back to Top