Тръмп – с подпис срещу президентският си стол

Тръмп – с подпис срещу президентският си стол

Водещи новини 0 Comment 21

Не е лесно да си президент в стрна като САЩ. Президентът на САЩ Доналд Тръмп – съобщава EPA/БГНЕС – подписа новите санкции, които се въвеждат заради руската намеса в американските избори. Президентът Тръмп, подложен на нечуван натиск, подписва санкции, съгласявайки се с тезата за намеса в изборния процес, т. е. Тръпм се подписва срещу президентският си стол.

Санкциите предвиждат замразяване на активи, ограничаване на достъп до американски финансови институции, забрана за инвестиране в компании, замесени в атаката срещу изборния процес. Би Би Си съобщава за санкциите, като се позоваване на съветника по националната сигурност на Тръмп – Джон Болтън. Това, по думите му, е мярка за защита на САЩ от външна намеса в изборите. Президентският съвтник уточнява, че в указа не се назовава конкретна страна, тъй като заплахите за изборния процес „идват от редица източници“.

Тръмп не веднъж е отричал намеса на Русия в изборите. Подписът му, обаче, независимо от невероятния натиск, на който е подложен, е признание за слабост на самия Доналд Тръмп и …подарък за силната му опозиция.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

Back to Top