Ел Маестро: Мачът с Копенхаген е най-големият за нас, но същото е и за тях

Спорт 0 Comment 14

Ел Маестро: Мачът с Копенхаген е най-големият за нас, но същото е и за тях

Старши треньорът на ЦСКА Нестор Ел Маестро призна, че мачът с Копенхаген от третия предварителен кръг на Лига Европа е най-сериозният и труден за тима му от началото на сезона.

Специалистът обаче показа самочувствие и увери, че тимът му ще се опълчи сериозно на датския си съперник на националния стадион „Васил Левски“.

„Ще дадем най-доброто от себе си утре. Играхме добре в последните няколко мача. За първи път през този сезон ще играем срещу по-добър отбор от нас, така че ситуацията ще бъде малко по-различна“, коментира Ел Маестро на пресконференцията преди сблъсъка.

„Нашият отбор става все по-добър физически, а това е важно за мен. Копенхаген ще се опита да играят по този начин. За нас е важно да се противопоставим на Копенхаген във физически аспект“, каза още той.

„Когато започне мачът никой няма да мисли кой е фаворит и кой аутсайдер. И двата отбора ще се опитат да спечелят. Ако погледнем върху историята, колко пари са похарчени в отборите през последните години, треньорите, то със сигурност Копенхаген на хартия ще бъде по-добрият отбор от нас. Когато ги гледах как играят, и познавайки нашия отбор обаче, си мисля, че шансовете са 50:50“, продължи той.

Трябва да покажем силните си страни. Трябва да използваме това, което имаме. Като цяло обичам да използваме силните страни на нашите нападатели. Не е много добра идея да играем с високи топки към нашите нападатели.“

„Няма да ви кажа как ще играем. Твърде много треньори има тук. Знаем всичко за Копенхаген, подготвени сме, както съм сигурен, че и те са го направили за нас. Мотивирани сме, те със сигурност. Това е най-големият мач за нашия отбор през сезона до този момент. Така е и за тях. Очаквам да стане добър мач“, каза още Ел Маестро.

Старши треньорът на „червените“ разкри, че Станислав Манолев и Николай Бодуров няма да бъдат на негово разположение за важния сблъсък.

„Може би Манолев е най-опитният ни играч. За съжаление утрешният мач идва твърде скоро за него. Той тренира от няколко дни с нас. Надявам се да можем да използваме неговия опит в следващите мачове. Надявам се тези мачове да бъдат повече от два.“

„Копенхаген е много добър отбор. Имат много добри играчи, имат скъпи играчи, те са добре организиран отбор с опитен треньор. За нас предизвикателство ще бъде дали ще можем да играем добре срещу толкова добре организиран тим на това ниво. Те са много по-сериозен отбор от нас, който идва от по-добро първенство. Те играят сериозни мачове всяка седмица. Трудно е да се пренастроиш от мач срещу Витоша и Дунав, казвам го с уважение за тези тимове, за мач с Копенхаген. За нас това не е предимство“, продължи Ел Маестро.

„За мен е по-добре да играем на нашия стадион „Българска армия“. Най-добрите ни мачове досега бяха срещу Рига и Адмира на нашия стадион, когато феновете бяха близо до терена. „Васил Левски“ също е много добър стадион, надявам се утре да дойдат много наши фенове, за да има добра атмосфера. Няма шанс да ни подценят. Това са отбор, треньор и играчи, които много добре знаят какво правят. Мачът утре със сигурност също е най-големия за тях от началото на сезона.“, каза още специалистът.

„Gong.bg“

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

Back to Top