КОЕ ПЪРВО И КОЕ ВТОРО?…

КОЕ ПЪРВО И КОЕ ВТОРО?…

Враца 0 Comment 51

Когато започна спасителната акция за извеждането на децата, блокирани в пещерата в Тайланд, мъдрите спасители взеха решение: най-слабите и уязвими деца се извеждат първи.
Защо нашите управляващи не направиха същото при санирането на жилища? Защо не санираха най-напред най-застрашените панелни блокове. Защо в населението „залегна“ усещането, че най-напред са най-приближените до властта.
И понеже санирането с национални средства (решение на правителството) означава с нашите данъци, остава открит въпросът: откъде на къде с данъците на най-бедните ще започне санирането на най-богатите. Във Враца, на Пробива, сега се санира блока, в който живеят бившите директори на минно-металургичното предприятие в Елисейна. Говори се, че след него ще започне санирането на блока, в който живее кмета. А хората от кварталите „Дъбника“, „Триъгълника“, „Младост“ ще дочакат ли саниране? Ще има ли такива средства за всички? Ако не – панелките с лични средства ли ще се санират? Или след някоя и друга година ще започне събарянето им!
Въпроси, въпроси… Има ли кой да даде отговор!

Владимир ПЕТКОВ

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

Back to Top