На 16 юли в Хелзинки- среща на Владимир Путин и Доналд Тръмп

На 16 юли в Хелзинки- среща на Владимир Путин и Доналд Тръмп

Водещи новини 0 Comment 40

Срещата на високо равнище между президента на Русия Владимир Путин и президента на САЩ Доналд Тръмп ще се състои на 16 юли в Хелзинки, предаде ТАСС.

„В съответствие с постигнатите договорености на 16 юли в Хелзинки ще се състои срещата между президентите на Русия и на САЩ Владимир Путин и Доналд Тръмп. По време на преговорите ще се обсъдят текущото състояние и перспективите пред развитието на руско-американските отношения, както и актуалните въпроси от международния дневен ред“ – се казва в официално заявление на руското президентство.

Юрий Ушаков, съветник на руския президент по външната политика заяви, че се очаква срещата да продължи няколко часа – планира се протоколна част, среща на четири очи и съвместна пресконференция.

Американският президент обяви по-рано тази седмица, че с Путин ще обсъдят Сирия и Украйна, както и други въпроси от международен характер и двустранните отношения.

Последната среща на президентите на Руската федерация и САЩ бе в кулоарите на Азиатско-тихоокеанския форум във Виетнам през ноември 2017 г.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

Back to Top