Днес се открива Световното първенство по футбол

Днес се открива Световното първенство по футбол

Свят, Спорт 0 Comment 26

Днес, в Русия, се открива Световното първенство по футбол
Стартът ще бъде даден с мача между домакините от Русия и Саудитска Арабия, а началният час е 18.00. Преди това на стадион „Лужники“ в Москва ще се проведе церемонията по откриването.
До 15 юли  ще продължат футболните битки между най-добрите отбори. 32 страни, разпределени в осем групи от по 4 отбора, ще си оспорват отличието. 36 футболни съдии ще ръководят футболните срещи. Основата новост в тяхната работа, която се въвежда за първи път на форум от такъв ранг, е видеоарбитража.
64-те футболни спектакъла, които ни очакват, ще се проведат на 12 стадиона от 11 града. Освен „Лужники“, където ще е откриването и първия двубой, сцена на вълнуващите сблъсъци ще са още: „Откритие Арена“ (Москва), „Санкт Петербург Арена“ (Санкт Петербург), стадион „Калининград“ (Калининград), „Казан Арена“ (Казан), стадион „Нижни Новгород“ (Нижни Новгород), „Космос Арена“ (Самара), „Волгоград Арена“ (Волгоград), „Мордовия Арена“ (Саранск), „Ростов Арена“ (Ростов на Дон), „Олимпийски стадион“ (Сочи) и „Централен стадион“ (Екатеринбург).

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

Back to Top