Бойко пише на Господ

Бойко пише на Господ

Теми 0 Comment 47

Кеворк Кеворкян

Напоследък Бойко се превърна в истински ударник в производството на новини. Няма умора в това отношение. Отишъл при Папата и му издиктувал нещо – Светият Отец чинно си записвал и сетне прибрал листчето в джоба си. Вероятно, за да го предаде на Господ. При тази активност, Бойко няма защо излишно да товари Папата – ами да пише направо на Господ.

Преди това пък Бойко посети гроба на Свети Кирил в Рим – заедно с македонеца Заев. Медиите още ахкат от тази обща акция. На най-възторжените клакьори вече дори им се привижда „обща“ държава. Как ли ще се казва тя – България или Голяма Македония? Само това остава да уточнят.

Докато се уточнят, Бойко да напише писмо до Господ и да му се оплаче от Заев. Той е много щедър към македонеца. А как му се отплаща онзи? Ето една история от преди няколко дни, която вече забравиха и простиха. А Заев надмина дори най-стръвните македонисти от миналото. Само един вероломен ум може да съчини подобна конструкция: „кръщават“ страната си „Илинденска Македония“ и, едновременно с това, приватизират Илинденското въстание.

Ето как. За Въстанието Заев изхвърли следната нахална глупост: „Илинден е величественото ни минало, Илинден е светлото ни бъдеще… Чрез това възможно решение запазваме нашето достойнство и утвърждаваме нашата македонска идентичност…“

И, внимавайте сега: „Илинденска Македония е държава и общество, за чието благополучие и развитие еднакво ангажирани бяха и МАКЕДОНЦИТЕ, и АЛБАНЦИТЕ, и ТУРЦИТЕ, и СЪРБИТЕ, и ВЛАХИТЕ, и РОМИТЕ, и БОШНЯЦИТЕ, и всички други, които са се борили и преборили за свободна и независима Македония”. Това казва Заев.

Българите ги няма в неговият поменик. Циганите са там.

Гърците отхвърлиха веднага предложението на Заев – по техни си съображения. Българските войводи обаче, които сътвориха Илинденско Преображенското въстание няма как да се защитят. Заев – този политически хулиган – им се изплю върху гробовете. Изплю се и върху българските знамена, развявани по време на въстанието.

Хубаво го нацелувайте пак. Стига да схващате, че всичко може да ви бъде простено – но не и гаврата с Историята. Тя ще ви захапе точно тогава, когато изобщо не го очаквате. Докато се мазнеше, за да подпишем договора с Македония и така да му придадем тежест, Заев казваше, че българите и македонците са един народ. Сега вече говори за „македонска идентичност“.

Постигна си целта – и българите вече ги няма в Илинденското въстание. Обаче не тарикатите Заевци, а нашите балами ще направят повече бели, дори и от македонистите – само че набързо и безплатно, ако си премълчат. Колко смешно звучи сега екзалтацията на някои хора, че Бойко „ликвидирал македонизма“ с подписването на Договора.

Нищо не сме ликвидирали. Ако сега Бойко не реагира, има опасност да изхвърли от Нашата История Нашето Въстание. Трябва да спре да слуша гаргите край себе си – глупостите, които те плещят, могат да злепоставят всеки. Екзалтантите се палят и по друга идея: да решим демографската ни криза, като даваме гражданство на македонци. Защо ни е да внасяме хора, които са научени, че Илинденското въстание няма нищо общо с българите?

С този Заев Бойко няма да излезе на глава – най-добре е да се оплаче на Господ – през Папата или направо. А ако някой ден му остане време, да напише на Господ и няколко писма за тегобите на Българския Народ.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

Back to Top