Кирил Добрев: ВМРО са подкрепили ГЕРБ в Галиче?! Явно всички цигани са станали „патриоти“!

Кирил Добрев: ВМРО са подкрепили ГЕРБ в Галиче?! Явно всички цигани са станали „патриоти“!

Политика 0 Comment 24

Зам.-председателят на БСП Кирил Добрев обори тезата на ГЕРБ, че са спечелили частичния вот във врачанското село Галиче заради подкрепата на ВМРО, чиито представител бе трети на първия тур.

Социалистите дадоха пресконференция, основна тема на която бяха завършилите частични избори, особено Галиче. На нея червените обвиниха управляващите, че печелят избори нечество, използвайки механизмите на властта.

Час по-късно пресконференция дадоха и от ГЕРБ. И на свой ред нападнаха социалистите, като обясниха, че дължат победата си в Галиче на гласовете на ВМРО.

БСП печели във всички секции в Галиче без тази в циганската махала в селото, явно циганите са станали „патриоти“, разкри Кирил Добрев в предаването „Лице в лице“ по БТВ.

Зам.-председателят на БСП благодари на бившия лидер на социалистите Михаил Миков за работата му във видинската община Макреш, където също имаше частичен вот. Това бе единственото населено място от десет, в което червените се поздравиха с победа.

„Аз отговарям за изборите в БСП, мога да нося отговорност, показал съм го“, коментира този факт Кирил Добрев.

Добрев подробно се спря на изборите в скандалноизвестното покрай бившия си кмет Цанко Чоков с. Галиче. Според зам.-председателя на БСП Чоков е командвал изборния процес от затвора. Социалистите са убедени, че вотът в селото е опорочен и затова настояват изборите в Галиче да бъдат касирани.

Проблемът е, че тези, които отговарят за честността на изборите са част от системата, която трябва да бъде сменена, категоричен е Кирил Добрев. Той атакува ГЕРБ като каза, че дори решенията кой блок да се санира, а кой не в една община се взимат в зависимост от това как са гласували жителите му. Гласуват за ГЕРБ -блокът се санира, избират БСП – санира се съседният.

Галиче е снимка на нашата държава, снимка на това как върви изборният процес в една европейска държава, каза в началото на предаването Кирил Добрев.

„Начинът, по който вчера бяха проведени изборите, очаква всяко едно населено място в следващата година (б.р. – когато са редовните местни избори). Моделът на провеждане на избори не се е променил от 90-те години – заплахите и корпоративният вот са най-малкото нещо, което се случва. Избирателите в малките населени места вече станаха сезонни работници. Така единият кандидат тръгва с 200 гласа плюс, а разликата между двамата накрая е по-малко от 50 гласа. Тези хора се регистрират в необитаеми места – появяват се само по избори и изчезват. Това е престъпление срещу политическите права на гражданите. Тези избиратели ги е записал кметът, но отговорност носи областният управител“, каза Кирил Добрев.

И продължи: „Най-тежко ми е, че живеем в държавата на уредените мачове – уреден е мачът кой ще работи в обществената институция, кой ще спечели обществената поръчка, кой блок ще се санира!“

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

Back to Top