US военни бият тревога: Беззащитни сме пред руските ракети “Кинжал”! 

US военни бият тревога: Беззащитни сме пред руските ракети “Кинжал”! 

Свят, Теми 0 Comment 47

 

Американски военни са притеснени от съобщенията, че руски бойни самолети МиГ-31 с ракети “Кинжал” са застъпили на бойно дужерство, съобщава “Русская весна”, като цитира портала Military Watch.

Няколко високопоставени военни от Пентагона предупреждават, че САЩ нямат защита от руското хиперзвуково оръжие, отбелязва изданието.

Така например, американската армия не може да се противопостави на оръжие, развиващо скорост над 3 Мах (скоростта му спрямо скоростта на звука в дадена среда), докато новите руски ракети могат да развиват скорост от 5, 10 и дори 20 Мах.

Военните също така отбелязват, че САЩ не са способни да се справят дори и със старите съветски дозвукови ракети от типа SCUD.

Самолетите МиГ-31 са оптимизирани за пренасяне на особено тежки ракети, а високата им скорост е изключително подходяща за разгръщането на ракетите “Кинжал”. Изстрелването им става на височина над 10 кирометра над земната повърхност.

Благодарение на аеродинамичната си система на управление “Кинжал”-ите са в състояние да маневрират и да избягват опасните зони. Те поразяват цели на разстояние от около 2000 километра, с което превъзхождат далекобойността на противовъздушната отбрана на потенциалния противник.

По-рано заместник-министърът на отбраната на русия Юрий Борисов подчерта, че “Кинжал” на практика е нуязвим за отбраната на противника и притежава сериозна бойна мощ. Като основни цели на бойните ракети той открои големи кораби на противника. А експертите отбелязват, че нито една страна в света, освен Русия, не притежава такова оръжие като “Кинжал”.

Превод и редакция: Епицентър.БГ

 

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

Back to Top