Британски медии сеят истерия: Путин може да изтрие Лондон от лицето на Земята!

Британски медии сеят истерия: Путин може да изтрие Лондон от лицето на Земята!

Теми 0 Comment 28

 

Министерството на външните работи на Русия заяви, че обвиненията срещу Москва на премиера Тереза Мей са “въпиюща провокация” и показват, че Лондон е избрал политика на “конфронтация” с Русия. Това засили опасенията за Трета световна война и пряка конфронтация между две военни свръхдържави, както заяви спикерът на руския Съвет на федерациите: “Ние сме длъжни да реагираме оперативно, твърдо и огледално”, смятат британски медии.

“Но какво ще стане, ако Владимир Путин стори немислимото и натисне големия червен бутон на бюрото си в Кремъл?”, пита британският в. “Експрес”.

Шокиращият анализ показва, че почти 1 милион души ще бъдат изпепелени моментално, а няколко милиона ще пострадат, ако Путин натисне спусъка и атакува Лондон.

Русия се гордее със страшното си ядрено оръжие РТ-2ПМ Топол, чиято бойна глава е с мощност 800 килотона, която може да разруши всеки град в Англия, включително Лондон.

Ако Лондон бъде атакуван с Топол, над 900 000 души ще загинат веднага, а други 2,3 милиона ще пострадат, съобщава NukeMap.

Сайтът, който анализира научни и военни данни за своите мрачни предсказания, показва с ужасяваща яснота в каква степен ядрената атака ще засегне и най-скритите кътчета на града.

Ако ядреният заряд избухне над сградата на Парламента, ужасяващото огнено кълбо ще се разпростре над 1,5 квадратни мили в сърцето на Лондон, като напълно ще унищожи Уестминстър и части от кварталите Воксхол и Ватерлоо. Никой в района няма шанс да оцелее.

Въздушната ударна вълна ще помете по-голямата част от Лондон, като ще изравни със земята повечето сгради на огромната площ от 83 квадратни мили.

Разбира се, опасността за околностите на града също е реална, защото радиацията бързо ще се разпространи над целия град. Всеки човек, намиращ се в зоната на разпространение от 238 квадратни мили, ще загине бързо без незабавно лечение, което в случая е малко вероятно да получи. Хората ще бъдат обречени на радиационна смърт – бърза или бавна и болезнена.

NukeMap отбелязва мрачен детайл: “Смъртта от радиация отнема от няколко часа до няколко седмици”.

И още много хиляди хора ще бъдат ранени или убити в района около Голям лондон, отчита сайтът.

С такива ужасяващи последствия ще се сблъскаме в първите минути, след което ще последват неминуемите ответни удари от страна на САЩ и другите съперници на Русия, което ще хвърли света в Третата, може би последна световна война, пише британският в. “Експрес”.

Превод и редакция: Епицентър.БГ

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

Back to Top