Да живей България на три морета, три мюрета и три ЕРП-та!

Да живей България на три морета, три мюрета и три ЕРП-та!

Сатириада 0 Comment 33

 

Велизар ЕНЧЕВ

На патриотарския фронт цари унило мълчание. Държавата се клати от Гинка, но тримата войводи се укриват в миши дупки и чакат зимата да свърши, та да хванат Балкана. В частната си ТВ Сидеров промълви с половин уста: „Ако има основание, сделката за ЧЕЗ да се прекрати“.

След което мъдро се покри. Все пак е на власт, с консервативен уклон и с арт галерия, пък и не му отива на положението да плюе Гинка, както замеряше със сандвичи немски стюардеси. Одържавяване на ЕРП-тата, за което рева като отвързан, се отлага за следващи избори, когато пак ще мами с пенсия от 300 и заплата от 1000 лева.

Наблюдаващото енергетиката вице даже не е чувало за Гинкината фирма. И да е чувало, няма да каже, далаверата с ток е държавна тайна. За властника на мотел с командировани полицаи бизнесът е най-увлекателната игра, в която максимум кражба се съчетава с минимум правила. И като врял и кипял в тоя бизнес, заяви, че няма как държавата да се меси в тая сделка. „Ако нямат основание, регулаторите не могат да не одобрят сделката“, отсече той и тръгна да се нанася на Раковски“ 134, където по тъмна доба свали синия лъв. И гордо закова табелата Национален Фронт за Спасение на Бойко. Седесарите да духат супата, щом като абдали разтуриха седянката с ГЕРБ. Вицето ще крепи седянката, та и хоро ще играе. Щото оградата пада, полицаите на ОЛАФ идват и прокурорите те прибират. Мъка!

Обаче Каракачанов е най-печен. Покри се като храбрия Швейк през Първата световна и набива македонска наденица. Да не е луд да рита изтребителна комисионна заради неква си Гинка. Не е патриотично значи. А той е родолюбец.

Но премиерът удари в земята червените си душмани и коалиционните авери. В Лондон Еди Рама го изхвали като „Меркел на Балканите“. Борисов обаче не го попита как албанците изгониха ЧЕЗ и свалиха цената на тока. Защо ли нашият Меркел не почерпи от албанския опит?

Щото, не са ли на кяр ИПОН, СИК, Цветелинка и Гинка, Меркел от Банкя загрява като албански реотан. Ала няма страшно! Тук раята е кротка, плаща си тока и не скача на оружие като власите отвъд Дунава. Да живей България на три морета, три мюрета и три ЕРП-та!

 

Фейсбук

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

Back to Top