Волен Сидеров: Ако някой събори правителството, това ще е Цветанов – той налага Конвенцията

Волен Сидеров: Ако някой събори правителството, това ще е Цветанов – той налага Конвенцията

Водещи новини 0 Comment 25

„Цветан Цветанов е основният двигател, който движи и налага приемането на скандалната Истанбулска конвенция. Не премиерът Борисов, защото той е наясно с настроенията на хората. Цветанов е човекът, който в Парламента и извън него настоява и въздейства да се придвижи Истанбулската конвенция в България, а медиите са инструментът му. Трябва да е ясно на всички българи, че той тика и налага ратифицирането и приемането ѝ в Народното събрание”- това заяви лидерът на „Атака” Волен Сидеров в студиото на „Неделник” по телевизия „Алфа”.
Ето още какво каза Сидеров:
„Ако някой събори правителството, това ще бъде Цветан Цветанов, заради този подход и начин, по който се опитва да прокарва неща, които не се харесват и не се приемат от българския народ . Той също така се опитва да влияе и на коалиционния ми партньор Валери Симеонов, с когото се чуват по няколко пъти на ден”

„Цветанов идва по няколко пъти на ден в стаята ни в парламента и казва: „Няма ли да мине Конвенцията?“, аз отговарям: „Няма!“ и на следващия ден той пак идва“.

„Цветанов в момента е в САЩ и там го подготвят как да агитира за джендъризма. Той ни агитира да отсъстваме от залата по време на ратификацията, за да може да мине гласуването“.
Сидеров заяви, че ако НФСБ подкрепи Истанбулската конвенция, той ще оттегли депутатите от ПГ на „Обединени патриоти” и ще подаде оставка като председател на групата. „Ако има депутати, които не са в пленарната зала, за да гласуват против, а след това не напуснат групата, аз ще се оттегля…Не искам да бъда председател на групата, която е съдействала за приемането на Истанбулската конвеция“.

Във връзка с дискусиято по темата за комунизма в учебниците по история, Волен Сидеров Заяви: „Цветанов беше довел експерти от Нов Български университет в Министерството на образованието, които да обясняват, колко страшен и потресаващ бил социализмът у нас, като самият той е продукт на този режим. И по този начин тези „експерти” да наложат тезата си на министъра на образованието Красимир Вълчев. Тук въпросът е защо председателят на ПГ на ГЕРБ не е довел експерти от Българската академия на науките или от Софийския универститет?”

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

Back to Top