СРЕД ПРОТЕСТИТЕ – УСКОРЯВАТ ПОРЪЧКАТА ЗА ИЗПЪЛНИТЕЛ НА ПЪТЯ МЕЗДРА- БОТЕВГРАД

СРЕД ПРОТЕСТИТЕ – УСКОРЯВАТ ПОРЪЧКАТА ЗА ИЗПЪЛНИТЕЛ НА ПЪТЯ МЕЗДРА- БОТЕВГРАД

Враца 0 Comment 37

Агенция „Пътна инфраструктура“ ще стартира обществена поръчка за избор на изпълнител на строителството на отсечката Мездра-Ботевград от път І-1 (Е-79) през месец март. Уточненията на Агенцията са във връзка с блокадата на участък от пътя Е-79.
Изпълнението на проекта за 33-километровата отсечка Мездра -Ботевград ще повиши безопасността на движението – автомобилният поток ще бъде изведен от населените места.
От Агенция “Пътна инфраструктура” информират, че втората отсечка е Видин –Руженци (52 км.).  Следващите процедури за строителство и надзор на другата част от пътя ще бъдат обявени през втората половина на годината.
Средствата за проектите се осигуряват от републиканския бюджет.

Отсечката Мездра – Ботевград ще бъде с две платна с по две ленти за движение в посока. Трасето следва съществуващия път, като се развива по нов терен там, където се “обхождат” селата Люти дол, Типченица, Новачене и Скравена. Ще се изградят редица съоръжения – над ж. п. линията Мездра – София, мостове над р. Искър, Малата река, Калница, Бебреш, Рударка, както и пътен възел при село Новачене. Кръгови кръстовища „Мездра“, „Дърманци“, „Ребърково“, „Люти дол“, „Скравена“ и „Ботевград“ ще улесняват пресичането на републиканските и общинските пътища.
Път I-1 (Е-79) Видин – Ботевград е приоритетен в инвестиционната програма на АПИ до 2022 г.. Той ще осигури връзка между автомагистралите „Хемус”, „Тракия” и „Струма”. Трасето е с обща дължина 167 км. Предвидено е през 2019 г. да стартират тръжните процедури за строителството на всички участъци от направлението.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

Back to Top