„ПРАС – ПРЕС“ ИСКА ТРИ БИЛБОРДА ОТ ПРЕМИЕРА БОРИСОВ

Сатириада 0 Comment 40

На шега или на сериозно: премиерът Бойко Борисов разпореди на министър Лиляна Павлова да осигури по един билборд на всеки, който иска да се оплаче от нещо.

И тримата карикатуристи Христо Комарницки, Чавдар Николов и  Чавдар Георгиев решиха да се възползват от разкрилия се шанс – искат три билборда, за да рекламират изданието си „Прас-прес“.

Ето искането им:

„Уважаеми г-н Главатар Борисов,

С умиление и телешки възторг посрещнахме последното Ви щедро предложение за предоставяне на безплатни билбордове ня всички нуждаещи се. На основание на  Вашата тежка премиерска дума ние, издателите на вестник „Прас-прес“ желаем да получим 3 (три) билборда- по един на летището, Народния театър и НДК, за срок от шест месеца.

Тъй като монополистът в разпространението на печата „Национална дистрибуция“ АД не допуска нашето издание до медийния пазар, разчитаме то да достигне по този нестандартен начин до нашите читатели и до Вашите високопоставени гости  от Европейския съюз. Нека и те да се докоснат до образците на ужасяващото изкуство, наречено сатирична карикатура.

Вярваме, че едно  позитивно Ваше решение ще утвърди доверието в главатарската институция като гарант на свободата на словото и ценностите на демокрацията.

Това ще бъде ясен знак пред обществото за Вашата персонална последователност, принципност и привързаност към европейските ценности.

С уважение:

Издателите на вестник „Прас-прес“

Чавдар Николов, Христо Комарницки, Чавдар Георгиев

11. 01. 2018 г.

гр. София“

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

Back to Top