БСП  внася вота на недоверие срещу правителството на Борисов

 БСП  внася вота на недоверие срещу правителството на Борисов

Водещи новини 0 Comment 99

 БСП ще внесе вот на недоверие към кабинета „Борисов-3“ на 17 януари  без ДПС, обяви лидера на паратията Корнелия Нинова. 

 

„През декември пред вас поехме ангажимент на 10 януари да предложим своите мотиви за вота на недоверие на колегите от ДПС и обща работна група до 17-ти да ги усъвършенства и да ги внесе. 10-ти януари беше вчера. Готови сме с мотивите за вота на недоверие. Вчера ги разгледахме на Изпълнително бюро, разгледахме ги на парламентарна група“ -каза лидерът на БСП и обяви, че БСП е взела решение да внесе вота на недоверие сама.

„Току-що проведохме разговори с ДПС, информирахме колегите за своите аргументи, разговарях с Мустафа Карадайъ и те ще вземат своето решение. Ние ще го внесем сами и темата остава провала в борбата с корупцията“.

Конкретната политика, заради която ще бъде внесен вотът, ще стане ясна на 17 януари.

„Дали ДПС ще ни подкрепят в дебатите с гласуването е тяхно политическо решение. Мотивите да направим това е, че ние имаме принципни различия след изказването на почетния председател на ДПС Ахмед Доган, което беше потвърдено от депутати колеги от ДПС, основно в две неща. Първото е тяхното мнение, че няма готова опозиционна сила, която да поеме управлението. Второто е призивът и към вас медиите и към нас, да се пази стабилността и сигурността на страната. Съгласна съм по принцип, че България има нужда от сигурност и стабилност, но за нас основният генератор на несигурност е правителството на Бойко Борисов. Събитията от последната седмици го доказват. Не смятаме, че има стабилност, в която и да е система“.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

Back to Top