Васил Василев: Звездният миг на дебилите

Васил Василев: Звездният миг на дебилите

Политика, Сатириада 0 Comment 54

И хукнаха – сбрани от кол и въже елементи, нискочели суджуци, полуграмотни кокони, свенливи крадци и откровени простаци взеха да врещят от възторг, че им се удава случай да скочат срещу този, който ги смазваше с интелектуалното си превъзходство

Падна ни най-сетне, а? Гиди интелектуалец неден, философ такъв, щом си толкова нахакан, сега ще видиш къде зимуват раците. Дръж се, земьо, ха бакалъм! Юруш !

И хукнаха – сбрани от кол и въже елементи, нискочели суджуци, полуграмотни кокони, свенливи крадци и откровени простаци взеха да врещят от възторг, че им се удава случай да скочат срещу този, който ги смазваше с интелектуалното си превъзходство, който ги влудяваше със стила си, който знаеше повече от всички тях, взети заедно. Най-после им падна, ще го научат сега него, ще му разнищят парцалите, ще му дадат да се разбере. Вън, вън от нашата святая светих, стига си ни се правил на айнщайн, махай се, да не те видим повече.

Знаят, че няма да се махне, но поне малко да му смачкат фасона. Те, учените, са чувствителни, може пък да поддаде. И да не мръдне, ние ще стегнем редиците, па ще опитаме пак. Все някога ще им запушим устата, гиди професори с професори недни.

“Епицентър”

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

Back to Top