Враца раздаде най-престижните си отличия

Враца раздаде най-престижните си отличия

Водещи новини 0 Comment 119

На 1 юни, в Деня на Враца, бяха връчени най-високите обществени отличия – званието „Почетен гражданин” и „Наградата на Враца”, за 2017.
Званията бяха присъдени на тържествено заседание на Общинския съвет, което започна с българския химн и химна на Европа в изпълнение на вокална група „Детелинка“, и с рецитиране на баладата „Хаджи Димитър“ от 7-годишния Петър Доков.


Председателят на Общинския съвет Румен Антов каза при откриване на заседанието: „Изключителна чест и удоволствие е за мен да Ви приветствам по повод 1 юни – Деня на Враца, Деня на безсмъртието на героите, Деня на нашите деца. Особено е чувството, което изпитвам, заставайки тук и виждайки тази препълнена зала. Във Враца се усеща все по-осезателно какво поколение расте – чувствителни, търсещи и най-вече деца с творческа енергия и оптимизъм. Затова нека им се радваме, защото те могат да се превърнат в наши вдъхновители! Нека пазим своите вдъхновители и да вървим уверено напред, в името на ползотворното развитие на нашия град! Честит празник!“, каза Румен Антов.


На тържественото заседание присъстваха кметът на Общината Калин Каменов, Негово Високопреосвещенство Врачански Митрополит Григорий, областният управител Малина Николова, зам. областният управител Мирослав Комитски, зам.-кметовете на Общината Мария Попова и Петя Долапчиева, народни представители, делегати от побратимените на Враца градове и области – гр. Бор /Р.Сърбия/, гр. Вилньов льо Роа /Р.Франция/, гр. Суми /Р.Украйна/, област Нитра /Р.Словакия/, окръг Долж /Р.Румъния/, Теодора Игнатова – почетен консул на България в Република Конго и Жан Мари Мартен – почетен консул на България в Марсилия, Валентино Бойчев – зам. – председател на ученически ОбС, общински съветници и граждани

Със званието „Почетен гражданин на Враца” бе удостоен Йордан Вачев, за принос в икономическото развитие и обществения живот на град Враца. Отличието получи инж. Цветанка Екзарова, мениджър на „Лалов и Вачев“ ЕООД, която благодари от името на носителя.
„Наградата на Враца“ бе присъдена на Светла Николова – за високи постижения в учебно – образователния процес, на Представителен танцов състав „Хемус“ – за цялостна дейност, съхранение на българския фолклор и популяризиране на Враца на национално и международно ниво, както и на Виктор Кръстев – за значителен принос в културния и обществен живот, и активна дейност за издигане на авторитета на града.

Всички наградени, техните представители и близки благодариха за получените високи отличия.
Слово към присъстващите, отправи кметът на Община Враца Калин Каменов, а поздравителни приветствия Саша Вукадинович – зам.-кмет на Община Бор, Република Сърбия, Жан-Пиер Ромпилон – зам.-кмет на Вилньов льо Роа, Република Франция, Степан Пак – изпълняващ длъжността зам.-кмет на град Суми, Украйна, Емилия Флореа, окръг Долж, Република Румъния и Теодора Игнатова – почетен консул на България в Република Конго.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

Back to Top