“Монтана” победи “Партизан” с  87-65 (Галерия)

“Монтана” победи “Партизан” с 87-65 (Галерия)

България, Водещи новини, Северозапад, Спорт 0 Comment 158
  • Монтана иска домакинство на финална четворка на Адриатическа лига

Втора поредна победа във втората фаза на Адриатическата лига записа “Монтана 2003“. Шампионките на България посрещнаха сръбския “Партизан“ и се поизмъчиха преди да спечелят с 87-65. Монтанки нанесоха своя удар в края на третата и началото на последната част, когато със здрава защита отказаха съперника. Така тимът остава с чудесни позиции за място в четворката с баланс 6-2, а следващата седмица ще гостува на “Берое“- Стара Загора в българското дерби от турнира. Специален гост на днешния двубой беше шефът на Адриатическата лига Сърбобран Филипович, който го изгледа в компанията на кмета на Община Монтана Златко Живков.

Мачът бе равностоен в първите 26 минути, след които разликата бе само точка в полза на домакините. В последните четири на третата част обаче монтанки направиха серия от 13-3 и така дръпнаха с 11 точки напред. След това те започнаха последната четвърт с чудесна игра в защита, серия от 17-2 и така отказаха съперника.

“Монтана“ показа по-добра отборна игра и направи 28 асистенции срещу 16 за съперника. Отделно тимът имаше предимство и при точките от борби в атака (17-7) и след грешки (23-14).

Над всички за успеха бе Шарел Алън с нейните 20 точки, 8 асистенции и 6 борби. Лиза Бърджис се включи с 16 точки и 5 борби, а Радостина Димитрова имаше 12 точки.

За гостите 20 точки отбеляза Иванка Матич.

Монтана 2003 поиска домакинство на финалната четворка в Адриатическата лига. Изненадващата новина съобщиха  кметът на Монтана Златко Живков и президентът на лигата Сърбобран Филипович. Двамата разговаряха преди началото на мача между родния шампион и Партизан, спечелен от българския отбор.

„Подарих на г-н Филипович рекламни материали на Община Монтана. Той идва за първи път на мач в Монтана. Разговорите, които водихме, бяха свързани с финалната четворка на турнира. Надявам се при добро стечение на обстоятелствата и ние да бъдем в тази четворка. Коментирахме възможностите при реконструкция на залата дали ще можем и ние да кандидатстваме за домакинство”, каза Златко Живков пред BGbasket.com.

 

“Приятно съм изненадан. Монтана е един от най-добрите оргaнизaтори в турнира на Aдриатическата лига. Трябва обаче да се променят някои неща в залата, за да може клубът да кандидатства за домакинство на финална четворка. Надявам се да успеят да го направят, но, както знаете – там са 12 отбора, 8 отбора девойки и 4 при жените. Аз лично за първи път съм тук. До момента всички, които са гостували в Монтана, са били много доволни от организацията на мачовете и посрещането на домакините. Разговарях с градоначалника. Той е голям ентусиаст и е запален по спорта, което е добре. За мен това е важно. Рядко се среща кмет, който е посветен на спорта”, коментира президентът на Адриатическата лига Сърбобран Филипович, който е и президент на Партизан.

 

„Смятам, че това е доста добра идея. Има само една единствена пречка и тя се нарича зала. Във финална четворка има 12 отбора. Има финална четворка за девойки до 14 години, за девойки до 17 години и за четирите най-добри женски отбора в Адриатическата лига. Залата ни не отговаря на изискванията. В тази зала трябва да има 8 мача на ден, две съблекални за съдии и поне 4 за отборите. Доста ще е трудно да ги направим. Миналата година финалите на лигата са била в залата в Подгорица, която е за 6500 човека, през 2005 година там се игра Европейско първенство. Президентът на Адриатическата лига ми каза, че през последните 5 години средната посещаемост е 3000 зрители на турнир. Така че единствената ни пречка е залата”, заяви по темата треньорът на монтанки Стефан Михайлов.

bgbasket.com

 

Галерия

 

 

Related Articles

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

Back to Top