Корнелия Нинова опита да върне скандален видински ексшеф

Корнелия Нинова опита да върне скандален видински ексшеф

Политика, Северозапад 0 Comment 723

Във Видин се проведе изнесено заседание на Изпълнителното бюро на БСП.
Скандал предизвика искането на Корнелия Нинова и Радослав Гайдарски видинската общинска организация да върне в партийните редици компрометирания бивш общински председател на столетницата Пламен Трифонов и групата около него, предаде репортер на Хаштаг-BG.
Според представители на видинската организация на социалистите през последната седмица Нинова и Кирил Добрев са „натискали“ видинските социалисти да реабилитират Трифонов.
На съвещанието, продължило повече от 5 часа заради развихрилия се скандал, предложението за връщането на Пламен Трифонов, е отхвърлено с гласовете на видинските социалисти.
Според членове на ръководството на партията такива „ходове“ са тревожни и могат да задълбочат вътрешното разделение в БСП.
Пламен Трифонов е противоречива фигура за Видин и региона. Политически съратник на бившия кмет Герго Гергов, той бе арестуван от ДАНС в края на мандата си. На последните избори се яви с паралелна листа, заблуждавайки левите избиратели, че представлява БСП. Листовки и плакати с абревиатура „Б.С.П.“ се появиха в подкрепа на кандидатската листа, оглавявана от Трифонов, въпреки че БСП се яви със своя листа на местния вот.
След бурното заседание, Корнелия Нинова заяви: „Обсъдихме противоречията в БСП – Видин и каним всички отхвърлени да си възстановят членството в партията“, съобщи репортер на Радио “Фокус”- Видин. Нинова посочи, че партията подава ръка на всички отхвърлени от БСП и ги кани да се върнат обратно. „Обсъдихме противоречията, които има във видинската партийна организация и се обединихме около едно общо решение – на ИБ и на общинския съвет. Каним всички отхвърлени да си възстановят членството в партията, като очакваме от тях с поведението си да дадат сигнал, че уважават програмата на партията, че са готови да работят за нея и че са готови обединени да вървим напред”.
На заседанието е обсъдено развитието на Северозапада с кметове, общински съветници и жители на областта. „Тежки са проблемите с демографията, с икономиката, с безработицата, с миграцията и т.н. Ще зададем въпроса към министрите – докъде стигнаха и защо не се изпълняват плановете за развитие на Северозападна България” каза Нинова.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

Back to Top