ВРЪЧИХА НАГРАДИТЕ НА ПОБЕДИТЕЛИТЕ В НАЦИОНАЛНИЯ ЛИТЕРАТУРЕН КОНКУРС: „ЖИВЕЕМ В ЗЕМЯТА НА БОТЕВ“

ВРЪЧИХА НАГРАДИТЕ НА ПОБЕДИТЕЛИТЕ В НАЦИОНАЛНИЯ ЛИТЕРАТУРЕН КОНКУРС: „ЖИВЕЕМ В ЗЕМЯТА НА БОТЕВ“

Водещи новини, Враца, Изкуство и Култура 0 Comment 517

. Кметът на Община Враца Калин Каменов награди победителите в юбилейния XX Национален литературен конкурс 

„Думите, с които сте написали своите творби, докосват толкова магично, че неусетно всеки от нас се замисля върху това, което сте споделили като размисли, емоции и чувства. Независимо дали ще бъдете наградени в конкурса или не, не преставайте да пишете, защото успява онзи, който не се отказва, онзи, който преследва мечтите си и не се страхува от трудностите. Продължавайте да творите, България има нужда от хора като Вас!“ С тези думи кметът на Община Враца Калин Каменов поздрави участниците в конкурса. На награждаването присъстваха още зам.-кметът Петя Долапчиева, експерти от Община Враца, граждани.

Жури с председател Марин Ботунски, главен редактор на алманах „Околчица“ и членове Петя Николаева – ст. експерт по български език и литература в Регионалния инспекторат по образование във Враца и поетесата Яна Кременска присъди следните награди:

В първа възрастова група /V – VIII клас/, категория „Поезия“, I награда е присъдена на Йоана Русева от Варна. След нея, в класацията за най-добри поетични произведения, се нареди Радко Василев от Карнобат, следван от Джордж Петров, възпитаник на ПМГ „Акад. Иван Ценов“ – Враца.

I награда  във втора възрастова група /IX-XII клас/ е присъдена на Николай Тодоров от София. II и III място в категорията „Поезия“ е за Айтач Талиб от Кърджали и Искрена Петкова от Разград.

В категория „Есе“ на I място е класиран текстът на Александрина Димова от град Пловдив.  II място зае есето на Виктория Томова от Варна, а на III място е класирана Величка Зердашка от Пловдив.

Журито на Националния литературен конкурс  „Живеем в земята на Ботев“ присъди и поощрителни награди на осем ученика. Те са за Чавдар Лалов от Плевен, Анжела Наку от град Стражица, Елена Торакова от Петрич, Серхан Хаджиисмаил от град Търговище, Таня Абаджиева от Кърджали, Кристияна от град Варна, Теодор Цветков от Етрополе и Румяна Ромелова от София.

Специална награда на Министерство на образованието получи Дарена Дилчовска, възпитаничка на СОУ „Христо Ботев“ – Враца.

Специалната награда на Националния дворец на децата получи Чавдар Чанев от Карнобат.

Галерия

Related Articles

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

Back to Top