СТАРТИРА НАЦИОНАЛНИЯТ ФЕСТИВАЛ НА МАЛКИТЕ ТЕАТРАЛНИ ФОРМИ

СТАРТИРА НАЦИОНАЛНИЯТ ФЕСТИВАЛ НА МАЛКИТЕ ТЕАТРАЛНИ ФОРМИ

Водещи новини, Враца, Изкуство и Култура 0 Comment 409

PHC_4657

Въпреки трайния недостиг на средства и видимата „любов“ на властта към българската култура и изкуство във Враца  бе открит Националният фестивал на малките театрални форми и паралелно провеждащото се  шесто  издание на NETA /Нова европейска театрална асоциация/.

PHC_4698

Директорът Анастас Попдимитров изказа благодарност на  колектива на Драматично-кукления театър за усилията и упоритостта при подготовката на фестивала,  и на Община Враца – за финансовата помощ.

PHC_4664

PHC_4685

 Селекцията  е дело на  Никола Вандов и Благой Стефановски.

PHC_4687

Българските постановки ще се оценяват от жури, с председател проф. Светлана Байчинска.

Чуждестранните постановки ще оценява жури с председател шефът на руските театрални критици Нора Макарова.

PHC_4654

На откриването на театралния фестивал присъстваха председателят на Общинския съвет във Враца Румен Антов, заместник-председателят на Общинския съвет Ивайло Христов,  зам.-кметът по образование и хуманитарни дейности Петя Долапчиева.

PHC_4691

Зам. кметът Петя Долапчиева поздрави театралите  с началото на културния форум и благодари на ръководството на театъра за  организирането  на престижния фестивал, въпреки огромните финансови трудности пред  всички културни институти.

PHC_4709

Първата постановка, която  видяха зрителите, бе „Отблизо“ – на Врачанския театър.

Второто представление за вечерта беше постановката  “ЧЕТИРИ” по „Квартет” от Роналд Харвуд, режисьор – Ивайло Христов, с участието на любимите на поколения зрители артисти Стефан Мавродиев, Пламена Гетова, Меглена Караламбова, Марин Янев

 PHC_4713

   В дните до 21 май любителите на театъра ще имат възможност  да видят  селектираните постановки на театри от България, Франция, Сърбия, Словения и Румъния.

Related Articles

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

Back to Top