МЕЖДУНАРОДНИЯТ ФЕСТИВАЛ „ВРАЧАНСКА ПРОЛЕТ“

МЕЖДУНАРОДНИЯТ ФЕСТИВАЛ „ВРАЧАНСКА ПРОЛЕТ“

Водещи новини, Враца, Изкуство и Култура 0 Comment 58

18 танцови състави с над 500 участници от 6 държави участват в тазгодишното издание на Международния фестивал „Врачанска пролет“. Фестивалът бе открит от кмета на Община Враца Калин Каменов. „Искам да поздравя всички участници от Полша, Словения, Литва, Италия и Индонезия за тяхното участие във фестивала. Днес Враца се превърна в столица на фолклора, на изкуството и на обичаите.“

На събитието присъстваха още зам.-кметът Петя Долапчиева, председателят на Общински съвет-Враца Румен Антов, общински съветници, почетният гражданин и хореограф Иван Тодоров, председателят на Националната селекция на ЦИОФФ-България Емил Павлов, жители и гости на града.

Поздрав към присъстващите отправи 11-годишната Кристияна Каменова, която изпълни песента „Детска планета“.

Фестивалът „Врачанска пролет“ бе открит с фрагмент от „Шуменски танц“ в изпълнение на Танцов състав „Хемус“.  След това всеки състав се представи с кратка музикална визитка.

Гражданите и гостите на Враца могат да гледат концертите  от фестивалната програма на 30 април от 11:00 ч. пред Община Враца и от 18:00 ч. в НЧ „Развитие 1869”, както и на 1 май от 10:00 ч. – дефиле и концерт  на фестивалната сцена пред Община Враца.

Related Articles

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

Back to Top