Президентът Радев към протестиращите: Залогът е България

Президентът Радев към протестиращите: Залогът е България

Водещи новини 0 Comment 7

Протестът иска оставката на цялото правителство и на главнния прокурор.

Властта обаче отново е глуха и говори за някакъв ремонт на кабинета, надява се че, летните отпуски и умората ще разколебаят българите.

Вие ще го допуснете ли?

 

Скъпи сънародници,
няма да използвам гражданската трибуна, защото тя е ваша. Но днес, в този съдбоносен за родината момент, съм длъжен да се обърна към вас. 15-ти ден площадите са пълни с надежда и непримиримост благодарение на вас. Хиляди хора протестират по улиците на всички големи градове на България и в Европа.

Плакатите ви, както виждам, казват истини. Истини, за които властта остава глуха и отказва да чуе. Протестите убедиха всички недоволни българи, че не са сами в бунта си.

България излезе от психозата и хипнозата на пропагандата и светът отправи поглед към България. Протестът не се поддаде на провокациите, не се уплашихте от заплахите и репресиите. Всички вие без оглед на политическа принадлежност, веете заедно трибагреника. Никога българите не са били по-единни в желанието и решимостта си да си отвоюват държавата от мафията.

Протестите са началото на края на порочния модел, който ни закотви на дъното на Европа.

Нужен ни е нов парламент, защото сегашното мнозинство е глухо за исканията на хората.

Нужно е да отворим пътя за конституционна реформа и промени, които да укрепят гражданските права, да проведат правосъдна реформа, да прекършат корупцията, да укрепят гражданските права и да гарантират разделението на властите, да осигурят условия за труд и доходи, които да върнат нашите братя от чужбина.

И много важно – да гарантират Европейското развитие на България, а не да се използват тези фрази като красива фасада, зад която се вихри грабеж и безчинство.

Задачата е историческа, тя изисква единство!

Пътят е труден, но залогът е България. Вие пишете историята на България

Пожелавам ви успех и непримиримост!

Мутри вън! Да живее България!

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

Back to Top