Корнелия Нинова: Всички  сме пред президентството, за да защитим конституцията

Корнелия Нинова: Всички сме пред президентството, за да защитим конституцията

Водещи новини 0 Comment 22

Всички заедно сме пред президентството, за да защитим конституцията и върховенството на закона – случилото се днес е безпрецедентен акт – каза лидерът на БСП Корнелия Нинова, която  се присъедини към протеста пред президентството.

„Тук сме заедно с парламентарната група, с председатели на общински организации, с младежкото обединение, всички заедно, за да защитим Конституцията и върховенството на закона. Управляващото мнозинство започна война срещу президента Радев още в първия ден на неговото избиране. Тя мина през битка в парламента, където използваха парламентарната трибуна срещу него. Изпълнителната власт в лицето на МС и премиера водят тази битка вече трета година. Срещу президента Радев тези години се водеше сериозна компроматна война. Днешният акт определяме като безпрецедентен, на нахлуване в президентската институция“..

…Ако има съмнение, че някой от администрацията е извършил закононарушение, нека бъде разследван. Ние уважаваме върховенствотно на закона, но не приемаме тази показност, тази зрелищност. Тук сме, за да защитим и президентската институция, защото войната между институциите руши държавността“.

Tweet

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

Back to Top