Цветна революция. Сблъсък на живот и смърт в САЩ

Цветна революция. Сблъсък на живот и смърт в САЩ

Водещи новини 0 Comment 20

Боян Чуков

Всички приеха постановката, че в Съединените щати имаме сблъсък между финансовия елит и промишления елит. Тази битка се водеше с определен набор от средства. И двете страни приемаха някаква игра, която не разрушаваше това, което е около тях.

Сега сблъсъкът е на живот и смърт

До скоро се разпространяваше мита, че цветна революция в САЩ не може да има, тъй като там няма американско посолство. Сега се оказа, че това не е така. Защото това, което наблюдаваме в Съединените щати, е перфекционирана цветна революция, която с течение на годините беше наложена в страни в Близкия изток и в Украйна. Погледнете, в Съединените щати в момента вървиме по абсалютно същите канони, по които вървяхме и в Украйна…

Всяка една цветна революция се организира и при нея се използват съществуващите конфликти, най-вече социални, расови, професионални в дадена страна. В Щатите наблюдаваме точно това. Совид,19 направи така, че на улицата останаха страшно много безработни хора. Да не забравяме, че една голяма част от цветнокожото население (тъй като политиката на Доналд Тръпм беше той да им намери работни места, да работят и да си изкарват прехраната по почтен начин,а не да ползват тези социални мрежи, като буфер, които изграждаше Барак Обама по време на неговото президентство) сега, с Ковид 19 тези хора останаха на улицата и изгубиха всякаква перспектива. Човек, когато е отчаян, тръгва до крайности.

И все пак искам да обърна на още нещо внимание. В Щатите има мирни демонстрации. Едните са против, другите са „за“. Но вече е доказано, че сред тях има млади, бели момчета, които са добре организирани, маскирани, които целенасочено правят грабежи. Виждаме същите провокации, които имаше на цветните революции.
Демократите в САЩ казват, че има руска намеса. Райс това каза. Но пък привържениците на Тръмп казват, че има китайска намеса…Всъщност имаме събития, които се организират вътре в самите Съединени щати, тъй като ако Доналд Тръмп овладя федералната власт в САЩ, той все още не контролира редица силови структури, например ФБР, например ЦРУ. Доналрд Тръмп контролира Националната агенция по сигурност, контролира военно-морското разузнаване, морските пехотинци… И тази битка, вътре в страната, има своите проекции в целия свят.
Ако погледнем – къде, в кои Щати Ковид,19 засегна най-много, най-остро – там където управляват демократи… Впрегнати са всички ресурси, както от едната страна, така и от другата страна (на демократите и републиканците).Води се тотална война. И двете страни в момента рушат ариканската държава в битката помежду си.
80 процента от населрението на САЩ вече е решило за кого ще гласува.Около 40% ще гласуват за Доналд Тръмп и 40% за демократите. Остават 20%, от които 13% са от чернокожото население на Съединените щати. И в момента върви битката именно за тази част от електората, която ще реши крайния резултат на изборите през ноември. И виждате – става дума за използване на всички възможни средства в тази смъртна схватка мужду финансовите елити и промишлените елити на Съединените щати.

(„България сутрин“, телевизия Bulgaria ON AIR)

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

Back to Top