Каквито и грехове да имат президент и премиер – този стрес, който изживяват, е нечовешки

Каквито и грехове да имат президент и премиер – този стрес, който изживяват, е нечовешки

България 0 Comment 41

Любка Качакова

Чета за ужаса в Италия и не мога да спра да се питам при толкова дипломатически мисии на страните от ЕС в Китай, никой ли не можа да прозре или дори разузнае мащаба на опасността.

Макрон дори, Макрон ?! /при цяла армия френски дипломати в Китай / отиде да се разходи из площада в Милано. И ние го аплодирахме- “Похвална солидарност!”

Толкова ли не се намери поне един да им разкаже, че в Ухан, е имало период, в който, ако излезеш от вкъщи, те разстрелват като куче на улицата. Защото китайските власти са разбрали, че няма друго спасение освен спиране на предаването от човек на човек…

Европа много подцени заплахата. Урок. Нямам грам съмнение, че след това бедствие много системи ще работят различно.

Ние, българите сме една шепа хора, в сравнение с останалия свят. Един град население, кажи речи, на 111 хиляди квадратни километра. Няма да останем гладни. Всичко имаме. Само дисциплина трябва. Нищо друго освен дисциплина. Това е война. Даже по-страшно. Короната е невидим враг.

Гледам лицата и на Премиер, и на Президент и на Ген.Мутафчийски- ужасът не може да бъде прикрит.

Да ги коментираме и сравняваме в тази криза е нелепо. Каквито и грехове да имат – повярвайте, този стрес, който изживяват, е нечовешки.

И още нещо, което много ме вълнува. Признавам – имам лична причина.
Толкова ли няма кой на този свят да вразуми Борис Джонсън ?! Какво иска този човек – втора Италия отвъд Ламанша ли ? Там живеят почти 300 000 българи. Господ да им е на помощ! Не знам дали вече могат да се завърнат в БГ…

Стискам палци за колегите в дипломатическите ни мисии в Италия и Великобритания. Моите аплодисменти и за тях..

(Фейсбук)

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

Back to Top