И БОГ ЛИ НЕ НИ ЧУВА!

И БОГ ЛИ НЕ НИ ЧУВА!

Водещи новини, Сатириада 0 Comment 15

В „земята на Ботев и Левски“ Институцията с най-нисък рейтинг ожесточено нападна Институцията с най-висок рейтинг в държавата! И кой да обясни по законен начин ли става това? По законен начин ли представители на съдебната власт огласяват СРС срещу президента на Република България? И накъде водят такива действия? Ще подобрят ли обществената обстановка, или ще увеличат разделението и омразата? Предприемащите „нападението“ отговорили ли са си на тези въпроси?
И още: Защо главният прокурор обявява: „С оглед стриктното спазване на принципа за разделение на властите, главният прокурор на Република България Иван Гешев заявява, че Прокуратурата преустановява всякакви контакти с президентството, освен официалната писмена кореспонденция….“ , а не обявява същото за изпълнителната власт, както и за Четвъртата власт, чрез която бяха „разгласени“ СРС-тата?
Като виждат сламката в чуждите очи, не виждат ли колеца в собствените? Половината депутати отхвърлят това, което другата половина предлага. Партии отхвърлят всичко, предложено от другите партии. И го отхвърлят не с разумни доводи, а с жлъч и омраза. После се чудят откъде е жлъчта и омразата в обществото – избягват дори да помислят, че е породена от тяхното говорене, от техните действия.
Няма респект и уважение – към институции, към изявени личности, камо ли към обикновения човек. Нас, обикновените, ни нямат за нищо. Инак – непрестанно изговарят думата демокрация. Те ни нямат за нищо нас, все още гласуващите, но надуват ли надуват тръбата народовластие… Една шепа хора, завзели „по законен начин“ народното имане, бавно, но сигурно завзеха, или завземат и властовите позиции… Прегръдката им с народа е задушаваща. Не от нея ли се изтръгнаха двата милиона българи, предимно младата и подготвена негова част, за която ние, бащи и майки, баби и дядовци денонощно се кахърим…
Свикнахме, май, да показват, че не ни чуват! Но… и Бог ли не ни чува!
Освестете се, хора, застанали на руля на държавата! Освестете се, докато не е късно, докато все още може да се подава и поема ръка. Сериозно е притеснението ни, че май не осъзнавате пропастта, пред която изправяте народ и държава!

НЕЗАБРАВКА

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

Back to Top