Румен Радев:  „Футболът е огледало на състоянието на държавата“

Румен Радев: „Футболът е огледало на състоянието на държавата“

Водещи новини 0 Comment 19

Футболът е огледало на състоянието на държавата – каза президентът Румен Радев пред журналисти.- Не трябва да съдим за футбола като някакво единично дело и явление в държавата. Каквото ни управлението на държавата, такова е управлението на българския футбол. Вчерашните действия са блестящо доказателство за това. Не искам в никакъв случай да се превръщам в адвокат на президента на БФС, най-малкото заради липса на характер на терен и заради самата игра. За мен е безпрецедентно държавата да се намесва по груб и недопустим начин в една абсолютно независима от държавата Федерация.

…Освен това мисля, че със самите призиви и обяснения, че тази оставка се иска заради расистки изстъпления, управляващите се саморазобличиха. Нито една организация не носи отговорност за поведението на феновете си. Искането за оставка по този повод е паническо бягство от отговорност на хората, които по закон я носят“.

Не трябва да допускаме генерализация на България като расистка държава.

Крайно неприятно е България, която спаси 50 хил. евреи, която не допусна нито един от тях да бъде изпратен в лагерите на смъртта, в най-ужасното за Европа време, да бъде олицетворявана с расизъм. Не трябва да допускаме генерализация на този проблем. Необходимо е държавата да приложи драконовски мерки по отношение на футболното хулиганство. Докато политици се изкушават да използват футболни агитки в протести и контрапротести, тези редициви ще продължават.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

Back to Top