Доналд Тръмп: „Ще се разбираме с Русия, защото е умно“

Доналд Тръмп: „Ще се разбираме с Русия, защото е умно“

Водещи новини, Свят 0 Comment 12

Бурята в САЩ около импийчмънта на президента Доналд Тръмп продължава. Дори така, че предизвиква смях и добронамерени „подигравки“ не само у поддръжниците на американския президент, но и у неговите опоненти и политически противници.
От форума на Руска енергийна седмица европейската редакция на Politico ни информира за шегата на президента на Руската федерация Владимир Путин, предизвикала смях и аплодисменти. Журналист задал въпрос дали Москва възнамерява да се намеси в президентските избори в САЩ през 2020 г. Путин се навел към микрофона и зашептял: „Ще ви кажа една тайна. Да, разбира се, ще го направим. Не казвайте на никой!“.
Разбира се, държавният глава на Русия продължил да доказва, че не са верни заключенията на специалния прокурор Робърт Мюлер, че Москва е положила агресивни усилия, за да наруши президентските избори през 2016 година, че добрите му отношения с американския президент са „изградени на доверие“, че Русия се фокусира върху собствените си проблеми и по никакъв начин не се е намесвала в изборите през 2016 г. „Имаме собствени проблеми. Ние инвестираме огромни ресурси за осъществяването на собствените си цели в собствената си страна. Защо бихме се намесвали където и да е“? „Фактът, че аз и господин Тръмп имаме добри отношения не означава, че това по някакъв начин влияе на политическата обстановка в САЩ… Виждаме, че се опитват да използват всеки претекст, за да атакуват господин Тръмп и сега те дори се опитват да използват Украйна“ .
В същото време Доналд Тръмп, на съвместна пресконференция с финландския президент Саули Нийнистьо в Белия дом, заявил, че „САЩ ще се разберат с Русия“. предава TACС. „Въз основа на гореизложеното (президентът говори за вътрешнополитическите скандали в САЩ) би било чудесно да се разбираме с Русия. Ще се разбираме с Русия, защото е умно „.

М.Б.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

Back to Top