САЩ ще създават алтернативна на CNN медия

САЩ ще създават алтернативна на CNN медия

Свят, Теми 0 Comment 6

Доналд Тръмп: „В чужбина говорят: „В медиите ненавиждат твоята страна“. Това е позор“.

На предизборен митинг във Флорида  президентът Тръмп каза, че радиостанциите „Гласът на Америка“ и „Свобода/Свободна Европа“,  финансирани от държавния бюджет на САЩ,  не се справят с работата си , поради което американските власти обмислят създаването на нова медия за чужбина, която да бъде алтернатива на новинарския канал CNN. .

„Извън пределите на САЩ CNN има далеч по-голямо значение, отколкото вътре в страната. Много от това, което виждате тук, се излъчва в целия свят. Имаме „Свобода/Свободна Европа“ и „Гласът на Америка“. Създадохме ги, за да усилим нашата страна, но в момента те не работят по най-добрия начин…

В задграничните си пътувания се срещам с (чуждестранни) лидери и те питат: „Защо те така мразят вашата страна?…

Това е ужасно за нашата държава. Ще трябва да пуснем своя собствена телевизионна мрежа и да излъчваме по нея истински новини. Защото те (CNN) са наистина вредни за нас“. „В чужбина говорят: „В медиите ненавиждат твоята страна“. Това е позор“.
„Гласът на Америка“ и „Свобода/Свободна Европа“ се ръководят от американската правителствена Агенция за глобалните медии. По закон те нямат право да излъчват на територията на САЩ.

Тръмп отдавна заяви, че повечето американски медии са  пристрастно настроени срещу него и неговата администрация, публикуват невярна или фалшива информация. Той осъзнал „колко ужасна, жестока, зла и измамна може да бъде пресата“. The New York Times, както и CNN, NBC, CBS и ABC,  според Тръмп, са „врагове на американския народ“.

Tweet

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

Back to Top